De Ziua Femeii, hunedorencele şi-au testat îndemânarea la volan

8 martie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

04 raliul 8 martieOana Mihnea

Ieri, în parcarea hipermarketului Auchan din municipiul Deva, 29 de şoferiţe, pricepute la mânuirea cailor putere, şi-au testat abilităţile în cadrul unui concurs organizat cu ocazia zilei de 8 Martie.
Evenimentul, destinat doamnelor şi domnişoarelor, a ajuns la cea de-a 19 ediţie, fiind organizat de Automobil Clubul Român Hunedoara, Comisia judeţeană de Automobilism şi Karting şi Clubul Sportiv Auto-Karting Hunedoara, în parteneriat cu Poliţia Rutieră, ISU, DJTS, Galeria Deva şi hipermarketul Auchan.   Concursul a cuprins două probe, „Cupa 8 Martie“, în care fiecare şoferiţă a trebuit să treacă printre câteva jaloane contra cronometru, şi cea de-a doua, „Raliul Frumuseţii“, o probă mai complexă de îndemânare la volan în care acestea au reuşit să se facă remarcate.
O deveancă a făcut o tradiţie din a veni în fiecare an la această competiţie. „De 15 ani de zile îmi iau inima în dinţi şi vin la concurs, sunt o alergătoare de raliu foarte pasionată, chiar dacă nu cu mare viteză. Mă consider un şofer foarte bun, fără greşeli şi atunci de ce să ratăm o asemenea ocazie, pentru că şi noi, femeile, la fel de bine ca şi bărbaţii, putem să conducem corect“, a declarat Carmen Ocolişan.
La final, juriul a deliberat şi cele mai bune dintre şoferiţele care au participat la cele două probe ale concursului au urcat pe podium. Pe lângă flori din partea organizatorilor, câştigătoarele au plecat acasă cu diplome şi cupe. Astfel, la „Cupa 8 Martie“, locul trei i-a revenit Roxanei Budiul, locul doi Constanţei Roşca şi locul întâi Mădălinei Probsdorfer. „Miss Raliul Frumuseţii” a fost desemnată Roxana Budiul, din municipiul Hunedoara. „Este pentru a doua oară când particip la concurs şi nu mă aşteptam să primesc acest premiu. Anul trecut am luat locul trei şi cu siguranţă voi veni şi anul viitor, pentru că îmi face o adevărată plăcere să particip“, a menţionat Roxana. Pe podium, alături de hunedoreancă au mai urcat Liana Ştaier pe locul trei, Mădălina Probsdorfer, locul doi, şi Constanţa Roşca, locul unu.
„Am organizat o competiţie automobilistică inedită de Ziua Femeii. Cea de-a doua provocare a fost puţin mai grea şi o vom considera prima probă din cadrul Raliului Frumuseţii 2015. Am avut parte de o zi frumoasă şi sper că toate doamnele şi domnişoarele au participat cu drag la această competiţie“, a declarat Ioan Ştaier, preşedintele Clubului Sportiv Auto-Karting Hunedoara. Şeful Serviciului Rutier Hunedoara, comisarul şef Dan Micu, a transmis cu această ocazie tuturor femeilor un sincer „La mulţi ani“, să aibă parte de o primăvară frumoasă, le-a recomandat să fie prudente în trafic şi să respecte regulile de circulaţie, astfel încât orice eveniment rutier neplăcut să poată fi evitat.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Nemulţumit de modul în care se cheltuiesc banii publici la Deva

Consilierul local Ioan David (foto), unul dintre cei mai experimentaţi politicieni în administraţia municipiului Deva, a explicat, într-o conferinţă de...

UNPR propune subvenţionarea primului loc de muncã pentru tineri

Tinerii care sunt în căutarea primului loc de muncă ar putea fi susţinuţi de către stat prin plata salariului pe...

Haralambie Vochiţoiu: „Moloţ se agaţă cu orice preţ de funcţie. E penibil ce se întâmplã”

Potrivit reprezentanţilor filialei hunedorene a UNPR, prezenţi, sâmbătă, la conferinţa de presă organizată la Deva, evenimentele din ultima perioadă de...

Închide