De sâmbătă, ne vaccinăm din maşină, în parcarea de la Shopping City Deva

Adriana Năstase

Primul centru de vaccinare de tipul “drive-thru” – vaccinare direct din maşină se va des­chide sâmbătă, în parcarea centrului comer­cial Shopping City Deva, autorităţile estimând că în cadrul acestuia vor putea fi vaccinate zilnic aproximativ 500 de persoane, fără să mai fie nevoie de programare.

Toată lumea este pregătită
Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, a anunţat, ieri, că în cadrul centrului de vac­cinare se va folosi serul Pfizer BioNTech, pro­cedura urmând să se desfăşoare zilnic între orele 10.00 şi 19.00, cu posibilitatea de pre­lun­gire a programului, dacă va fi nevoie.
„Vom începe vaccinarea din maşină, în sis­temul drive-thru, sâmbătă, la ora 10.00, la cen­trul comercial de la intrarea în municipiul Deva. Va fi o acţiune unică, cel puţin la nivelul jude­ţu­lui Hunedoara, dar, cu siguranţă, şi la nivel de ţară. Suntem organizaţi aşa cum trebuie, toate instituţiile statului, pentru ca tot ceea ce în­seamnă logistică pentru demararea acestei ac­ţiuni să fie asigurată. Vor fi patru fluxuri de vac­ci­nare şi ne aşteptăm să vaccinăm cel puţin 500 de persoane pe zi”, a declarat, într-o con­fe­rinţă de presă, prefectul judeţului.

Documente de completat
Persoanele care doresc să se vaccineze pot veni la acest centru doar cu autoturismele, cu o capacitate maximă de cinci persoane, sau chiar cu taxiul ori alte mijloace de transport si­milare.
În zona de triaj va trebui prezentat un do­cu­ment de identitate şi se recomandă ca persoa­nele în cauză să aibă asupra lor chestionarul de triaj şi formularul de consimţământ com­ple­tate.
Acestea pot fi descărcate accesând site-ul DSP Hunedoara. În situaţia în care aceste do­cu­mente lipsesc, ele vor fi distribuite şi de către organizatori, iar vaccinarea se va face fără ca persoana să coboare din autoturism.
„Noi dorim ca toată această acţiune să se desfăşoare cât mai fluent, drept urmare documentele care trebuie completate vor putea fi descărcate de pe site-ul DSP Hune­doara, www.asphd.ro. Persoanele pot veni cu ele gata completate. Noi vom avea şi la faţa locului, în zona de triaj, acele formulare, iar ele vor putea fi completate sub îndrumarea per­so­nalului medical. După partea de triaj, persoa­nele care doresc să se vaccineze vor trebui să vină obligatoriu în maşină pentru că vaccinarea se va face strict în autovehicul”, a explicat di­rec­torul executiv al DSP Hunedoara, Sebastian Mezei.
După vaccinare, se va face o monitorizare timp de 15 minute, interval de timp în care ope­ratorii de la registratură vor tipări adeverinţele de vaccinare şi le vor duce direct la maşina celor care au primit serul.
Pentru rapel, persoanele în drept vor primi, cu o zi sau două înainte, un SMS de notificare, pro­cedura urmând să se desfăşoare în acelaşi loc.
În judeţul Hunedoara sunt funcţionale 15 centre fixe de vaccinare, până ieri fiind administrate 78.350 de doze de vaccin, dintre care 49.701 reprezintă prima doză, iar 28.649 cea de-a doua doză.

One thought on “De sâmbătă, ne vaccinăm din maşină, în parcarea de la Shopping City Deva

  • 21 aprilie 2021 la 8:44
    Permalink

    Eu as spune ca si dom Mezei sa se vaccineze dublu cu prima doza si cu a doua de sambata, iar prefectul vaccinat sa dea un exemplu si sa se vaccineze din nou singur cu cele 2 doze ca sa mareasca nr de persoane de la max 500/zi el valorand cat 500 persoane, astfel sa mareasca rapid capacitatea rezultand 1000/zi.Si uite asa ca pe timpul planului cincinal din 68000 cat suntem in Deva sa devenim 150000, sa primim buline rosii si felicitari de la UE!!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Campanie pentru identificarea câinilor din gospodării la Hunedoara

Adriana Năstase Primăria municipiului Hunedoara inten­ţio­nează să deruleze în perioada următoare o campanie de identificare a câinilor din gos­po­dării care

FOTBAL. Mai avem de aşteptat pentru Campionatul European U19

Comitetul Executiv al Uniunii Europene de Fotbal (UEFA) a decis ca România să găz­duiască ediţia din 2025 a Campionatului European

Cine va câştiga Liga a IV-a de fotbal

Iată mai jos cum arată clasamentul din Liga a IV-a a judeţului Hunedoara înainte de disputarea, astăzi, a ultimei etape

Închide