ActualitatePolitica si administratie

De o lună în arest, dar judecătorii hunedoreni nu au fost îngăduitori

Adriana Năstase

Ieri, şansele de eliberare ale celor trei angajaţi ai Primăriei Deva arestaţi la începutul acestei luni au fost ză­dăr­nicite. Asta, deoarece judecătorii Tribunalului Hunedoara nu au acceptat cererea lor de a le schimba măsura de arest preventiv în cea de arest la domiciliu.

Pot contesta decizia în 48 de ore
Totuşi, sunt şanse ca la apel, la Curtea de Apel Alba lucrurile să fie bune pentru Laura Sârbu (foto), fost secretar general al municipiului Deva, soţul ei, Hadrian Sârbu, de la Biroul Investitori Relaţii Externe din primărie şi cumnatul acesteia, Adrian Mihai Bodrean, angajat la Serviciul Cadastru din instituţie. Iată soluţia pe scurt a Tribunalului Hu­nedoara după judecarea măsurii de arrest pre­ventiv pentru cei trei:
„În baza art.207 alin. 2 şi 4 Cod procedură pe­nală raportat la art.348 Cod procedură penală constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului preventiv luat faţă de inculpaţii: 1.Sârbu Laura, 2.Sârbu Hadrian, 3.Bodrean Adrian-Mihai, măsură pe care o menţine. Respinge cererile inculpaţilor de revocare sau înlocuire a măsurii arestului pre­ven­tiv cu măsura arestului la domiciliu. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la co­mu­nicare. Pronunţată în şedinţa din camera de con­siliu la data de 28 aprilie 2021”.

Ar fi pretins suma de 7.000 de euro de la un afacerist
Laura Sârbu, secretar general al Primăriei mu­nicipiului Deva, soţul acesteia – angajat în cadrul Biroului Investitori Relaţii Externe, şi cumnatul ei, Adrian MIhai Bodrean au fost arestaţi preventiv joi, 1 aprilie 2021, pentru 30 de zile de Tribunalul Alba, la propunerea Direcţiei Naţionale Anti­co­rupţie.
Laura Sârbu şi soţul acesteia sunt acuzaţi de DNA că ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei pentru a-şi trafica influenţa asupra funcţionarilor din cadrul instituţiei pentru atribu­i­rea unor contracte de lucrări.
Procurorii anticorupţie arată că, în perioada 2020 – 2021, Laura Sârbu, în calitatea men­ţio­nată, beneficiind şi de ajutorul soţului ei, Hadrian Sârbu, ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei şi ar fi pretins de la acesta suma de 7.000 euro pentru a-şi trafica influenţa pe care a pretins că o are asupra funcţionarilor din cadrul Primăriei.
Concret, spun anchetatorii, banii respectivi ar fi fost primiţi şi pretinşi pentru traficarea influenţei în scopul atribuirii către societatea omului de afa­ceri a unor contracte de lucrări în cadrul proiec­telor derulate de Primăria municipiului Deva şi pen­tru a asigura obţinerea de către acesta a do­cu­mentaţiei necesare construirii unei hale de pro­ducţie.
„Influenţa s-a dovedit a fi una reală, deoarece la data de 5 august 2020 omul de afaceri a încheiat cu Primăria municipiului Deva un contract ce avea ca obiect efectuarea unor reparaţii curente la <<Adă­postul de urgenţă pe timp de noapte>> (aflat în sub­ordinea Di­rec­ţiei de asistenţă socială Deva). Ca urmare a înţelegerii ini­ţiale, omul de afaceri, prin in­ter­mediul societăţii ad­mi­nis­trate de cel de-al treilea incul­pat, ar fi remis secretarului ge­ne­ral al Primăriei municipiului Deva suma totală de 40.000 lei”, se precizează în co­municat.

3 comentarii la „De o lună în arest, dar judecătorii hunedoreni nu au fost îngăduitori

  • Dacă au fost trimiși în judecată și nu au omorât pe nimeni de ce mai sunt în arest? Doar pentru infracțiunile cu violență s-ar impune reținerea. Aici este vorba de luat șpagă. Și până nu există sentință definitivă dată de JUDECĂTOR nu poate spune nimeni, în afară de procurori, că sunt vinovați. Nu procurorii hotărăsc cine este vinovat sau nu ci JUDECĂTORII!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura