De la plus 10, la minus 10

23 decembrie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport
Ciprian Marinuţ 

Handbalistele de la Cetate Deva au câştigat la 10 goluri diferenţă al doilea meci susţinut în turneul de la Zalău, însă au pierdut la aceeaşi distanţă ultima partidă şi s-au clasat, la final, pe locul trei din patru echipe participante.

Victorie cu Reşiţa, eşec cu Zalăul
Echipa antrenată de Cosmin Hendrea a abordat cu strategii şi atitudini diferite meciurile doi şi trei disputate în turneul de la Zalău, iar rezultatele au fost pe măsură. După eşecul la trei goluri (32-35) din primul meci cu U. Jolidon Cluj, Cartaş şi compania s-au mobilizat şi au jucat excelent în faţa nou-promovatei Universitatea Reşiţa. Devencele le-au spulberat pe bănăţence şi s-au impus fără drept de apel, la o diferenţă de 10 goluri, scor 32-22. Categorica victorie a celor de la Cetate demonstrează că remiza de acum două săptămâni, de la Reşiţa, a fost nedreaptă. „Jocul a mers perfect, iar diferenţa reală dintre cele două echipe s-a văzut acum, când arbitrajul n-a mai influenţat meciul”, a spus antrenorul Cosmin Hendrea. A venit însă partida cu echipa pregătită de Gheorghe Tadici, HC Zalău, iar Cetate a redus gradul de mobilizare şi a pierdut la 10 goluri diferenţă, scor 20-30. „Era clar că nu avea rost să forţăm, întrucât gazdele erau chitite să câştige prin orice mijloace. Aşa că am schimbat strategia şi am rulat întregul lot de jucătoare, pentru a le da şi rezervelor ocazia să demonstreze că merită să joace mai mult”, a explicat Cosmin Hendrea.

Turneu în Ungaria
Handbalistele de la Cetate intră de azi într-o scurtă vacanţă de Crăciun, însă duminică, 27 decembrie, întreaga echipă va fi la sală pentru antrenament. Numărul redus de zile libere se explică prin faptul că în perioada 28-29 decembrie, Cetate va efectua un nou turneu de pregătire în Ungaria, unde va juca în compania unor formaţii de Liga I din ţara vecină. Campionatul Ligii Naţionale feminine se va relua în 9 ianuarie, însă Cetate va juca mai repede, probabil în 7 ianuarie, întrucât campioana Oltchim a cerut devansarea meciului, din cauza unei partide de Liga Campionilor.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Campioana trebuie să se „mărite”. Şi din dragoste, şi din interes.

Pentru a se menţine în top, FC Deva, tripla campioană a României la futsal, are nevoie de sprijin financiar şi...

UDMR are reţeta ieşirii din crizã

Parlamentarul european Iuliu Winkler (foto), preşedintele filialei judeţene UDMR Hunedoara, atrage atenţia asupra faptului că, în 2010, va apărea o...

Primii colindători la redacţia MESAGERUL HUNEDOREAN

Şi în acest an, primii colindători care au trecut pragul redacţiei noastre, anunţând, în cuvinte meşteşugite încă de acum sute...

Închide