FlashSport

De la Deva vin talentele

Ciprian Marinuţ

Şcoala campionilor de la Deva rămâne principalul furnizor de talente pentru echipa de gimnastică a României. Drept dovadă, trei dintre cele cinci gimnaste care vor concura la întâlnirea bilaterală cu Marea Britanie sunt de la „Cetate” Deva, iar antrenorii care vor superviza echipa la faţa locului, Liliana Cosma şi Florin Cotuţiu, vin tot de la clubul devean.

„Pariază” pe Cetate
Pentru primul concurs de la revenirea lor la lotul olimpic, galonaţii tehnicieni Mariana Bitang şi Octavian Belu au alcătuit o echipă cu trei gimnaste de la „Cetate” Deva şi două de la Buzău. Cerasela Pătraşcu (foto), Raluca Haidu şi Diana Trenca s-au format şi afirmat la clubul devean, au fost şlefuite la lotul olimpic, iar acum trebuie să aducă performanţe şi glorie gimnasticii româneşti. Celelalte două componente ale echipei tricolore sunt Gabriela Drăgoi şi Daniela Andrei, ambele de la CSS Buzău. Antrenorii Bitang şi Belu au decis ca echipa să fie supervizată la faţa locului de tehnicienii Liliana Cosma şi Florin Cotuţiu, ambii promovaţi la naţională de la clubul devean. „Cerasela Pătraşcu e aproape complet recuperată după grelele probleme de sănătate. Antrenorii au decis că e pregătită de concurs, iar noi sperăm să îşi demonstreze încă o dată talentul şi să fie de ajutor echipei. Haidu nu e total recuperată, dar poate concura şi are nevoie de acest test de verificare, pentru a câştiga încredere. Izbaşa nu a fost inclusă în echipă din raţiuni tactice”, a precizat Anca Grigoraş, singura antrenoare abilitată de FRG să ofere declaraţii presei.

Ultima sută de metri a pregătirilor
Concursul pe echipe şi cel individual compus se vor desfăşura sâmbătă, iar duminică vor avea loc finalele pe aparate, la Ipswich (Anglia). „Această perioadă a mijlocului de august reprezintă intrarea în linie dreaptă cu pregătirile pentru Campionatele Mondiale din octombrie, nu numai pentru noi, ci pentru toată suflarea gimnasticii. Până în prezent, fiecare a avut programul său de vacanţă, de acumulare, de refacere, în conformitate cu strategia fiecărui antrenor, pentru ca acum să se intre pe drumul deloc lin care are punctul final la Rotterdam. Întâlnirea cu Marea Britanie, în ceea ce ne priveşte reprezintă, de asemenea, aşezarea fetelor, a celor care vor face deplasarea, dar şi a celor care au rămas acasă, pe linia de start a unei perioade extrem de serioasă şi de încărcată de pregătire, cu o mobilizare la maximum şi, desigur, având ca ţintă Mondialele”, a declarat Mircea Apolzan, secretarul general al Federaţiei Române de Gimnastică.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura