De ce trebuie să avem murături în casă

06 Simona Timofte 885545343_nSimona Timofte

Curios lucru, dar e necesar şi sănătos să avem murături în casă chiar dacă sunt pline de sare. Oare de ce?
Murăturile, datorită fermentării, conţin probiotice-acele microorganisme atât de folositoare organismului uman. Ce sunt probioticele? Exact cum v-am mai spus, sunt nişte organisme minuscule, vii, ce ajută în primul rând la refacerea microflorei intestinale, echilibrarea tranzitului intestinal fiziologic dar cresc şi funcţiile sistemului imunitar şi previn apariţia cancerului de colon. Câţi dintre noi nu au avut probleme cu diareea (sau chiar cu mici hemoragii intestinale) după o cură de antibiotice serioasă? Cred că foarte mulţi! Ei, aici intervin aceste micuţe organisme care ne ajută în caz de antibioterapie sau în alte boli intestinale. Alimentele care conţin probiotice sunt de obicei produsele fermentate ca laptele bătut, chefirul, unele brânzeturi şi murăturile ca varza şi castraveţii (dar nu murate în oţet). Iată, putem să ne populăm intestinul cu flora necesară şi prin intermediul alimentelor din cămară. Dar să nu facem confuzie cu probioticele. Acestea sunt substanţe (nu microorganisme), care favorizează dezvoltarea acestor microorganisme benefice. Iată câteva exemple de alimente cu conţinut ridicat de probiotice: ceapa, usturoiul, prazul, mazărea, fasolea, sfecla şi bananele. Aveţi grijă de voi, încercând să consumaţi tot timpul aceste alimente, pentru a menţine în echilibru flora intestinală… atât de importantă dar şi atât de sensibilă la medicamente.

(Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.