Politica si administratie

De ce Termocentrala Paroșeni se va închide după alegerile din 2024

Propaganda PSD-PNL ne servește ideea că termocentrala Paroșeni nu va fi închisă până în 2032. Însă, în ace­lași timp, în presă, apar articole care ne spun în continuu că termo­cen­trala nu a avut și nu are niciodată suficient cărbune. Este aceeași po­veste ca la Termocentrala Mintia. Ni se spune că nu va fi închisă, însă se folosește altă metodă. O lăsăm fără cărbune, o oprim, o închidem și o vin­dem. Pentru că dacă lași o termo­cen­trală fără cărbune și o închizi, nu mai contează ce spune legea.
Termocentrala Paroșeni va func­țio­na până scurt după alegerile din 2024. De ce? Pentru că este aceeași poveste ca la Mintia. Și Mintia a fost închisă în martie 2021, exact la 3 luni după ale­gerile din Decembrie 2020, când exact aceeași promisiune era în toată presa – că Mintia nu va fi închisă. Însă, nu mai conta ce spune legea și ce spun direc­țiile de conservare. Conta doar ce do­reau ei. Au lăsat-o fără cărbune, au oprit-o, au închis-o, au vândut-o.
Anul trecut, în noiembrie 2022, ni se spunea că Termocentrala Paroșeni va funcționa în continuare pe gaz. Anul acesta s-au răzgândit. Nu va mai funcționa pe gaz, ci va funcționa pe biomasă. Și nu cu o firmă românească, ci cu o firmă americană, cu toate că Germania este lider în arderea bio­masei, cu o firmă americană despre care ne spun că va veni și va arde bio­masă sustenabilă românească. Parcă ne râd în față. Și noi știm că este o minciună. De ce? Pentru că nu ne spun nici când, nici cum, nici de unde bani.
Iar acest memorandum, încă o dată, este, bineînțeles, ținut la secret. Ceea ce se traduce, dragi români, cu: ”este doar o promisiune electorală ca să mai furăm niște voturi în 2024”, după care Termocentrala Paroşeni va fi închisă.
Oamenii din Valea Jiului trebuie să în­țe­leagă odată pentru totdeauna că soar­ta lor și a copiilor lor este doar în mâna lor, că puterea este la ei, că ei au puterea să se adune, să își formeze echipe pu­ter­nice, să se organizeze și să își aleagă ei reprezentanții. Oamenii din Valea Jiului trebuie să dea la o parte par­ti­dele actuale, partidele care i-au adus unde sunt acum și partidele în care se află aceiași oameni care au fost în alte partide, care le promit lu­cruri noi.
Acolo, în Valea Jiului, este ne­voie de fapte concrete, de planuri fe­za­bile, de investiții reale și de oa­meni care reprezintă și cărora le pasă cu ade­vărat de Valea Jiului și de soarta și de viitorul copiilor lor.

Deputat Anamaria Gavrilă –
Partidul Oamenilor Tineri
Circumscripția electorală 22 HUNEDOARA

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura