www.mesagerulhunedorean.ro

De ce se întrerupe apa potabilã în localitãţile din nordul judeţului?

05 lucrariNatalia Bumbac

Frecvenţa cu care apa potabilă este întreruptă în nordul judeţului, unde operează SC Apa Prod SA Deva, îi nemulţumeşte pe hunedoreni. Lucru de înţeles, spun reprezentanţii operatorului de apă şi canal, care promit în schimb că după toate aceste inconvenienţe, cetăţenii vor beneficia de un sistem de distribuţie modern, implicit de o calitate a apei potabile crescută. În acest sens au fost executate lucrări ample de înlocuire a conductelor vechi, modernizarea staţiilor de filtrare şi epurare a apei, dar şi dotarea sistemului de distribuţie cu echipamente de monitorizare a debitului, presiunii, lucrări care se execută chiar în această perioadă.
Avariile, un alt motiv al întreruperilor
“Furnizarea apei potabile în municipiul Deva şi în alte localităţi unde operează Apa Prod va fi întreruptă în următoarele zile pentru efectuarea lucrărilor în căminele de vane amplasate pe reţelele de distribuţie a apei potabile. Lucrările constau în înlocuirea vanelor vechi existente cu unele noi, cu acţionare electrică şi senzori de presiune şi debit. Pentru efectuarea acestor lucrări este necesară, după caz, golirea reţelei de distribuţie pe zona care cuprinde conductele pe care urmează să se monteze echipamentele. De asemenea, în perioada următoare va fi necesară sistarea furnizării apei potabile către consumatori pentru conectarea în sistemul de transport şi distribuţie a apei a reţelelor noi executate, precum şi a conductei noi de aducţiune Orlea – Deva, în scopul punerii în funcţiune a acestora”, au explicat cei de la Departamentul UIP POS – Mediu SC Apa Prod SA Deva. În plus, pe lângă toate acestea, pot apărea avarii pentru remedierea cărora va fi probabil necesară întreruperea apei în anumite zone.
Dispecerat regional de monitorizare
În cadrul proiectului “Extinderea şi reabilitarea infastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Hunedoara” s-a realizat un Dispecerat regional care va colecta informaţiile de la dispeceratele locale pentru a oferi anumite facilităţi, susţin reprezentanţii SC Apa Prod. Printre facilităţile oferite de acest sistem de monitorizare se numără: gestionarea situaţiilor de avarie/alarmă, afişarea în timp real a parametrilor de funcţionare a sistemului, arhivarea datelor, comenzi, informaţii referitoare la starea sistemului, facilităţi de configurare şi editare a parametrilor sistemului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.