De ce să oferi cafea angajaților tăi?

4 octombrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Publicitate

Este bine știut faptul că succesul unei afaceri depinde de munca angajaților. Un manager bun înțelege că motorul rezultatelor excelente pe termen lung constă în atenția și motivația pe care o oferă echipei sale. Pe lângă un salariu generos, program de lucru flexibil sau câteva zile în plus la concediu, oamenii au nevoie și de un mediu de lucru plăcut. Chiar și cele mai mărunte gesturi vor face oamenii să lucreze cu plăcere, iar dacă îți îndrepți atenția către licoarea preferată a tuturor – cafeaua, cu siguranță angajații vor lucra mai cu spor. Mai mult, încearcă să îți faci timp cel puțin o dată pe săptămână și să fii tu, șeful lor, cel care îi așteaptă dimineața cu cafea proaspătă. Dacă nu te-am convins deja, află mai departe principalele motive pentru care trebuie să oferi cafea la birou.

Energie din plin

Cafeaua este un stimulent excelent al sistemului nervos, ajută consumatorii să se simtă mai puțin obosiți și crește nivelul de energie al acestora. Dacă știi că mulți dintre angajați se simt adesea extenuați încă de la primele ore ale zilei, cel mai bine ar fi să le pui la dispoziție cafea monodoze pentru a le oferi acel boost de energie de care au nevoie să își ducă sarcinile la bun sfârșit. Cafeaua ajută la recăpătarea vitalității și reduce starea de somnolență datorită conținutului de cafeină, cea mai consumată substanță psihoactivă din lume.

Crește puterea de concentrare

În mod sigur, la locul de muncă este nevoie de atenție sporită și concentrare maximă. Pe lângă faptul că oferă energie, cafeaua are numeroase beneficii pentru productivitate și puterea de concentrare. Orice angajat va da un randament mai bun după o ceașcă de cafea deoarece creierul său va fi în alertă și atent la orice stimul de mediu.

Îmbunătățește memoria

Cafeaua și munca merg mână în mână, așa că nu e de mirare că multe companii și-au dotat sediile cu aparate profesionale pentru pregătirea rapidă a acestei băuturi magice. Cafeaua are beneficii extraordinare. Acest lucru se datorează cafeinei care blochează formarea unui neurotransmițător inhibitor numit adenozină. Scăderea acestuia conduce la creșterea sintezei de noradrenalină și dopamină, care îmbunătățesc memoria, timpul de reacție și starea de vigilență.

Mărește nivelul de inteligență

Prin blocarea efectelor inhibitoare a adenozinei, cafeina crește combustibilul neuronal în creier, iar asta activează funcțiile cognitive. Prin urmare, în urma consumului de cafea, toate funcțiile complexe ale creierului asociate cu inteligența dobândită ating un randament superior. Deoarece mărește numărul acizilor grași care circulă în fluxul sangvin, cafeaua mărește substanțial performanța și eficiența fizică și cerebrală. Așadar, companiile care oferă angajaților pauze zilnice pentru cafea înregistrează o productivitate mai mare.

Reduce durerile cauzate de sedentarism

Persoanele care petrec mult timp la birou, în fața calculatorului, au adesea dureri articulare sau de spate. Potrivit studiilor, cafeaua are un ușor efect sedativ față de acest tip de durere și poate ameliora simptomele create de munca sedentară.

Oferă o dispoziție bună

Responsabilităților profesionale amplificate și de cele personale pot afecta atenția și puterea de concentrare cauzând o stare de frustrare și nervozitate. O ceașcă de cafea va stimula simțurile angajaților mai puțin fericiți astfel că se vor întoarce la lucru cu mai multă energie și o atitudine mai bună.

Diminuează stresul

Termene limită, sarcini prea grele, proiecte nefinalizate și responsabilități uriașe, toate contribuie la creșterea nivelului de stres din cauza serviciului. Unii dintre angajați se pot odihni mai mult și totuși sunt în continuare obosiți, iar starea lor de stres permanent influențează negativ activitatea companiei. Cercetătorii au dovedit că doar mirosul de cafea proaspătă poate ameliora stresul. Acesta este și motivul pentru care majoritatea angajaților sunt tentați să consume o cantitate mult mai mare de cafea atunci când au de rezolvat probleme importante cu privire la locul de muncă.

Concluzia noastră este simplă: integrează cafeaua în programul zilnic al angajaților tăi. Pe lângă faptul că este una dintre cele mai simple și la îndemână soluții de a menține satisfacția salariaților, cafeaua are beneficii imense în ceea ce privește eficiența și productivitatea echipei tale.

 

 

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 04.10.2019

Mircea Hurubean, tânăr de 24 de ani, din Petroşani Pentru că instanţa i-a menţinut măsura arestului preventiv, fiind recidivist şi...

Bulina albă, 04.10.2019

Florin Cazacu,  primarul municipiului Brad Pentru că a reuşit să adune împreună mai multe entităţi din judeţ şi din municipiu,...

Gura lumii, 04.10.2019

Vorbesc gurile rele că un politician de pe la noi, care nu mai are funcţie deocamdată, trage tare să vină...

Închide