Actualitate

De ce nu vrea Casa de Sănătate să plătească concediile medicale

Sorina Popa

Scandalul concediilor medicale neplătite ia amploare. Zeci de firme hunedorene nu și-au în­casat banii pe aceste concedii, după ce angajații și-au luat banii. Adică patronii au plătit concediile medicale, iar Casa Județeană de Asigurări de Sănă­tate (CJAS) Hunedoara trebuia să vireze su­mele respective în conturile firmelor.

Cine e statul?
Însă, Casa nu virat banii nici după un an, în unele cazuri. Într-un răspuns al celor de la Casa Jude­țeană de Sănătate Hunedoara, o firmă din jdueț a primit un răspuns năucitor. Că nu s-au virat banii pentru concediile medicale decât celor care au fost infectați cu Covid.
„Din păcate, criza generată de Covid 19 a avut repercursiuni directe și asupra veniturilor statului (n.r.- oare cine a scris aceste rânduri nu își dă seama ce ridicol este?), astfel că nu am reușit decât să achităm indemnizațiile reprezentând ce­reri aferente lunii iunie 2021. În același timp, am achitat la zi toate indemnizațiile aferente certifi­ca­telor de concediu medical acordate pentru caran­tina de Covid”, se arată în răspunsul celor de la CJAS Hunedoara.
Domnilor și doamnelor de la Casa de Sănătate,
v-ați luat salariile în pandemie? Ei bine, dacă da, atunci faceți-vă datoria și achitați concediile medicale pe care firmele private, cu toate datoriile la stat plătite, le suportă în locul Casei. Pentru ce mai plătim impozite, dacă statul ne fură? În răs­punsul CJAS se vede clar că angajații de aici susțin că statul a avut de suferit în pandemie. Și statul nu suntem noi, sau numai cei de la Casa de Sănătate? Până unde merge nesimțirea, ca să nu spunem că oamenii nu-și fac, de fapt, datoria pentru care pri­mesc salariile de la …stat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura