De ce nu se repară semafoarele din intersecţia de la Sântuhalm

Sorina Popa

De aproape o lună, semafoarele de la in­ter­secţia de la Sântuhalm nu mai funcţionează. Asta, în urma unui accident rutier, o maşină s-a izbit de stâlpii din intersecţie şi a distrus mecanismul care punea în funcţiune sema­foarele.

Risc de accidente
Din 14 ianuarie 2021, intersecţia a rămas, aşadar, nesemaforizată. Iar şoferii, pe bună dreptate sunt nemulţumiţi şi spun că în aces­te condiţii, există riscul producerii unor acci­dente în acea intersecţie. Cel mai rău este când vii dinspre Hunedoara şi vrei să o iei spre Deva. Trebuie să stai în intersecţie multe minute, până ce i se face milă celor din trafic şi te lasă să faci virajul spre stânga. E normal însă să nu fie reparate semafoarele?

Prea scump pentru câteva zile
Pentru că am primit multe telefoane la re­dacţie pe această temă, l-am întrebat pe Mircea Davidescu, directorul tehnic al Pri­măriei Deva ce se întâmplă acolo?
„Noi am preluat acea zonă de la cei de la Drumuri Naţionale, pentru că vom face un sens giratoriu pe locul intersecţiei de la Sântuhalm. Lucrările vor începe probabil săp­tămâna viitoare. Însă, în ianuarie anul aces­ta, în urma unui accident rutier, a fost distrus dispozitivul care punea în funcţiune sema­foarele. Am vrut să schimbăm întreg sis­temul, pentru că nu se poate doar o piesă, e totul stricat. Ne-am interesat şi am aflat că totul costă aproximativ 20.000 de euro. Plus că trebuia făcută achiziţia, totul dura ceva, nu se poate face de pe o zi pe alta. Şi, atunci, am stat şi ne-am gândit dacă se justifică această investiţie, având în vedere că acolo va fi construit un sens giratoriu. Firma câşti­gătoare a lucrărilor începe în scurt timp in­ves­tiţia, care va dura trei luni. Oricum, sema­foarele ar fi fost oprite când pornesc lucrările. Este o investiţie destul de mare, sunt multe lucruri de făcut. De aceea, am luat decizia de a nu mai înlocui sistemul. Am cerut ca în in­ter­secţie, la orele de vârf, să fie poliţişti lo­cali. Se ştie că acum, în perioada asta, Poliţia Locală nu mai este în subordinea primăriei”, a declarat Mircea Davidescu, directorul teh­nic al Primăriei municipiului Deva.

2 comentarii la „De ce nu se repară semafoarele din intersecţia de la Sântuhalm

 • 10 februarie 2021 la 10:49
  Permalink

  Domnule Davidescu, va rog nu ne subestimati inteligenta! Nu suntem toti prosti!
  1. daca accidentul a fost produs de un sofer, daunele rezultate trebuiau platite de firma asiguratoare, nu de primarie!
  2. La suma de 20.000 de euro, achizita se putea face direct si ar fi durat maxim o saptamana. Asta daca ati fi avut serviciu de achizitii competent… Daca tot madam ciobanu e acolo, inteleg.
  3. Nu e singura speta in care dovediți fie incompetenta, fie rea vointa! Nu inteleg cum nu vede oancea ca-i sapati groapa. Incet, dar sigur!
  De ce nu faceti un sondaj cu pastrarea anonimatului, printre colegii dvs din primarie sa vedeti ce parere au despre dumneavoastra? Castigati aproximati 12.000 de lei pe luna, ca sa va bateti joc! Salariul va intra, de candidat peste 4 ani candideaza tot oancea, deci nu sunteti afectat!

  In sfarsit, daca in locul dvs ar fi fost un om mai competent sau mai bine intetionat, Deva ar fi aratat mai bine!

 • 13 februarie 2021 la 8:15
  Permalink

  Ca să faceți economie de 20.000 de euro ați lăsat intersecția de izbeliște. Foarte rar au fost echipaje de poliție acolo.

  Să își lovească alții mașinile și să își pună zilnic viețile in pericol iar voi să faceți economie, asta contează. Asta e gândire in anul 2021 la Deva. E clar care sunt prioritățile…

  In timp ce alte orașe obțin fonduri, fac investiții și se modernizează, toată Deva aia e praf, străzile din oraș, trotuare, centura nu mai zic.

  E vai de capul nostru cu asemenea incompetenți, lipsiți de orice ambiție, îmbuibați adormiți pe scaune prin tot felul de birouri…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare