De ce nu se deschid porţile Parcului Dendrologic Simeria?

Sorina Popa

De mai multe zile, toată lumea se întreabă de ce nu a fost deschis până acum Parcul Dendrologic din Simeria, această bijuterie verde pe care o avem în judeţ? Oamenii întreabă, discută pe reţelele de socializare sau prin Simeria, ce se întâmplă, acum că restricţia de a nu funcţiona parcurile a fost anulată. De ce Parcul Dendrologic nu şi-a deschis porţile?

Achiziţie de la centru
Ca urmare, am vrut să aflăm care este motivul pentru care porţile parcului nu au fost deschise publicului. Iar ceea ce am aflat ne-a şocat! Întâi l-am întrebat pe Daniel Pitar, cel care se află la conducerea Secţiei de la Simeria a Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură (INCDS) „Marin Drăcea”. Întrebat de ce nu a deschis parcul, acesta a spus că materialele de protecţie necesare pentru salariaţii de aici nu au fost achiziţionate de cei de la centru. Atât.

Măşti şi dezinfectant din sponsorizări
Primarul oraşului Simeria, Emil Rîşteiu, ne-a declarat că a oferit salariaţilor Parcului Dendrologic materialele de protecţie necesare, dar şi dezinfectant, dar Daniel Pitar a refuzat ajutorul. „Oamenii ne întreabă şi pe noi, la primărie, de ce nu deschidem Parcul? Unii cred că este în administrarea primăriei, dar nu este aşa. Ne-am oferit să ajutăm Institutul, să punem la dispoziţie măşti, dezinfectant pentru angajaţii Parcului, din sponsorizări, dar am fost refuzaţi. Inclusiv un termoscaner le putem pune la dispoziţie”, a declarat Emil Rîşteiu, primarul oraşului Simeria.
În aceste condiţii, am mers mai departe, am încercat să luăm legătura cu şeful INCDS, Ştefan Neagu. Şi, am reuşit. Mare ne-a fost mirarea când am aflat de la şeful INCDS că habar nu avea de oferta edilului şef, de a veni în sprijinul angajaţilor, de a le da materialele de protecţie de care au nevoie pentru ca Parcul Dendrologic să poată fi deschis pentru public. „Nu ştiam de oferta primarului din Simeria. Am înţeles de la Daniel Pitar că în Hunedoara sunt mari probleme cu virusul şi de aceea nu au deschis Parcul. Voi lua legătura cu primarul Rîşteiu”, a afirmat Ştefan Neagu, şeful INCDS.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Un nou protocol pentru arbitrii de fotbal

Cum este aproape redebutul competiţiilor fotbalistice din România, recent, Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA) a venit cu precizări în ceea...

Încă nu sunt clare lucrurile pentru Liga a IV-a de fotbal din judeţ

Cluburile de fotbal din judeţul Hunedoara se pregătesc pentru reluarea activităţii şi au solicitat unele clarificări legate de acest lucru...

„Este o perioadă tristă, la care nu mă aşteptam“. Discuţie cu prof. Nicolae Alexe, de la LPS Cetate Deva

Încet, încet, activitatea de la secţia de atletism de la Liceul cu Program Sportiv Cetate Deva s-a reluat iar o...

Închide