Sport

De ce nu participă vedetele mari la Olimpiadă?

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ion Ţiriac (foto), a anunţat, că la concursul de tenis din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, România va fi reprezentată doar în pro­ba de dublu feminine, de perechea for­mată din Monica Niculescu şi Raluca Olaru.
„Tenisul românesc va fi reprezentat de o pereche de dublu la Tokyo, mă refer la Monica Niculescu şi Raluca Olaru. Am înţe­les că sunt calificate. Din păcate, celelalte fete au jucat prea mult. În plus, ele au trecut prin experienţa asta (n.r.-restricţiile la turnee) şi mi-au spus că nu pot să iasă să iau o gură de aer, stau numai închise în hotel şi pe terenul de tenis. Pe de altă parte, trebuie să te obişnuieşti pentru că altfel nu ai ce să faci”, a spus Ţiriac într-o conferinţă de presă.
Întrebat dacă România ar putea avea repre­zentanţi şi la dublu mixt sau dublu masculin, preşedintele FRT a răspuns: „Cred că ar putea să joace una dintre fete şi la dublu mixt, dar nu sunt calificaţi din ce ştiu. Calificarea se ia în total, nu la individual. Din ce ştiu Tecău s-ar putea duce, dar se duce cu Mergea? Eu ştiam că Mergea e pensionar şi vinde cartofi pe undeva prin ţară. Se antrenează? Bun, dacă se antrenează atunci merge”.
După cum am mai anunţat, Simona Halep, numărul 3 în clasamentul mondial, nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo din cauza unei accidentări la gambă, suferite în turneul de la Roma, ea ratând turneele de Mare Şlem de la Roland Garros şi Wimbledon. Halep a participat la Jocurile Olimpice din 2012, de la Londra, pierzând în primul tur, iar în 2016 nu a luat parte la Jocurile de la Rio de teama virusului Zika.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.