Sport

De ce nu își cere scuze Lewis Hamilton după cursa de la Silverstone

Pilotul britanic Lewis Hamilton con­si­deră că „nu are motive să-şi ceară scuze” pentru accidentul în urma căruia rivalul său, olandez Max Verstappe,n a fost ne­voit să abandoneze imediat după startul Marelui Premiu de Formula 1 al Marii Bri­tanii, desfăşurat duminică pe circuitul de la Silverstone.

Este mai matur, nu mai agresiv
„Am trecut pe lângă el, m-am plasat pe partea dreaptă şi eram destul de departe de el, dar apoi am văzut că nu avea de gând să se replieze, am intrat în viraj şi ne-am ciocnit. Desigur că nu vreau niciodată să câştig o cursă în asemenea mod, dar astfel de lucruri se întâmplă. Când cineva este prea agresiv, au loc astfel de lucruri. Sper doar să fie bine şi aştept cu nerăbdare să particip la nu­meroase alte curse împotriva lui”, a declarat Hamilton la conferinţa de presă pe care a susţinut-o la finalul cursei britanice.
Întrebat dacă acest incident umbreşte victoria sa de la Silverstone, aşa cum acuză rivalii săi, septuplul campion mondial a răspuns: „Nu am văzut imaginile, am văzut doar un extras rapid, atunci când am venit în garaj, dar voi avea timp să o fac şi să reflectez. Însă, din punctul meu de vedere, pentru moment, nu am motive să-mi cer scuze pentru ceea ce s-a întâmplat”.”Am înţeles că Max era la spital, iar acest lucru m-a preocupat, cu siguranţă. Nimeni dintre noi nu vrea ca unul dintre noi să se rănească într-o zi, iar acest lucru nu a fost niciodată în intenţia mea, evident. Aşa că sper într-adevăr că este bine. Îi voi suna ulterior. Este important pentru noi toţi să ne temperăm, pentru că emoţiile sunt puternice. Când eram mai tânăr, eram probabil mai agresiv, poate nu la fel ca Max, însă suficient de agresiv, totuşi. Sunt mai în vârstă acum şi ştiu că acest campionat este un maraton, nu un sprint, am o viziune mai bună asupra modului în care trebuie să abordez cursa”, a mai spus britanicul.
Lewis Hamilton (36 ani) a obţinut du­mi­nică a 99-a victorie din cariera sa în Marele Circ şi ocupă locul secund în clasamentul general al sezonului, la doar opt puncte în spatele liderului, Max Verstappen.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.