De ce nu am semnat moțiunea de cenzură

Moțiunea de cenzură este legitimă. Avem un Guvern de oameni care au do­vedit, prin fiecare decizie și acțiune, că ceea ce îi mână în fiecare zi sunt strategiile pen­tru bani și putere, un fel de joc continuu de a ține scorul. În nici un caz, inima lor nu bate pentru români, pentru nevoile și grijile lor, iar viziunea guvernanților nu este despre cum putem face România Măreață!
A îi ține pe Cîțu și aserviții lui în Guvern în­seamnă a scădea, și pe mai departe, aștep­tările privind integritatea, competențele și dăruirea politicienilor până nivelul cel mai pe­riculos. Un nivel care stabilește un pre­ce­dent. Iar orice alt partid care urmează la gu­vernare va ști că poporul acesta tolerează absolut orice. Până la pierderea demnității și a speranței.
Această criză arată, cel mai simplu, con­secințele împingerii în față a unor oameni care sunt servili, ușor de manipulat și con­trolat. Există o anumită limită până la care poți să faci asta. Natura are, tot timpul, un fel de a compensa și aranja lucrurile. Pentru orice micime, act lipsit de integritate și de omenie, va exista o consecință. Unii sperăsă scape de cartoful fierbinte înainte să vină dezastrul. Acum dezastrul este aici și singura cale sunt specialiști în funcții cheie, care să fie lăsați să facă ce știu mai bine și ce le spune inima care bate pentru România.
Partidele care simt cu adevărat o res­pon­sa­bilitate pentru români trebuie să prezinte un plan clar de ieșire din criză, oameni pre­gă­tiți, cu demnitate intactă. Doar astfel ro­mânii și-ar putea redobândi încrederea în clasa po­li­tică. De blabla-uri și scosochii, ne-am săturat. Fiecare partid trebuie să prezinte propunerile lor pentru următorii miniștrii. Dacă scăpăm de actualii, vrem să știm cu ce îi înlocuim.
Florin Cîțu trebuie să plece. Și nu pentru ceea ce a făcut acum 20 de ani, ci pentru ceea ce a făcut de când este într-o funcție de res­ponsabilitate publică. Pentru îm­pru­mu­tu­rile care condamnă la austeritate, pentrucă a închis Mintia fără plan alternativ de pro­du­ce­rea energiei electrice pentru țară și pentru că a lăsat mii de oameni în Deva fără apă caldă și căldură în plină pandemie.
Ne-ar fi uns pe suflet ca președintele să ara­te că e al tuturor românilor și partidelor. Ar fi fost fantastic să dea dovadă de înț­e­lep­ciu­ne, acceptare și să-și exercite rolul de me­diator pentru criza din Guvern. Ne-a dezamăgit însă ieșind să îl susțină pe cel pe care și-l dorește președinte PNL.
Așadar, nu am semnat moțiunea de cen­zură pentru că nici un partid nu a fost res­pon­sabil cu adevărat să ne spună cu cine în­lo­cuim Prim-Ministrul și Guvernul actual.

Deputat Independent Anamaria Gavrilă
Circumscripția electorală 22 HUNEDOARA

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.