De ce îl susţin pe Mircia Muntean?

Este o întrebare pe care multe persoane mi-au pus-o, unele direct, iar altele pe diverse căi. Celor care m-au întrebat, în timp ce ne aflam faţă-n faţă, le-am răspuns pe loc, dar celorlalţi le voi răspunde astăzi, prin intermediul rândurilor de mai jos.
Aşadar, de ce îl susţin şi voi vota cu Mircia Muntean? Ştiu că Mircia Muntean nu este un om perfect – dar cine-i perfect pe lumea asta? – că are păcatele lui, că unele lucruri din cele spuse de adversarii săi sunt adevărate. Dar, indiferent ce spun şi ce-i vor pune în cârcă detractorii săi, în aceste zile de aprigă bătălie electorală, nu pot să-i ia lui Mircia Muntean ceea ce a realizat în calitatea sa de primar al Devei, de prim gospodar al municipiului reşedinţă de judeţ. Sunt lucruri pe care nu doar devenii le văd şi le laudă, dar orice străin vine în acest oraş le apreciază. Sunt realizări pentru care Mircia Muntean va rămâne peste vremuri, ca unul dintre cei mai buni primari pe care i-a avut acest municipiu. Oricât s-ar strădui ţuţării lui Moloţ să-l denigreze şi să inducă în rândul cetăţenilor din Deva şi din judeţ, ideea că Mircia Muntean a fost o catastrofă pentru municipiu, că el a distrus acest oraş, nu vor reuşi să deformeze adevărul. Ceea ce s-a realizat în Deva, în cei 16 ani de când Mircia conduce Primăria municipiului, majoritatea din iniţiativa sa, sunt lucruri care nu pot fi acoperite cu calomnii şi minciuni, indiferent cât de insistente ar fi ele. Şi amintesc aici doar câteva, pe care eu le consider esenţiale pentru acest oraş.
Nu voi începe cu telecabina, pe care o consider deja un simbol al municipiului, împreună cu Cetatea, ci voi începe cu Piaţa Centrală. Toţi locuitorii Devei, ştim cum era Piaţa Centrală a oraşului înainte. Toţi o vedem cum este ea acum, o piaţă modernă, care asigură toate condiţiile pentru un comerţ civilizat, cu nimic sub nivelul pieţelor din vestul Europei. O piaţă cum puţine oraşe din ţară au.  Voi continua cu marile hypermarketuri de la ieşirea din Deva – Real, Metro, Praktiker – cu supermarketurile Kaufland, Billa, Lidl sau Profi, care ne-au schimbat obiceiurile, în ce priveşte cumpărăturile. Mai amintesc sensurile giratorii, care au fluidizat în mare măsură circulaţia auto într-un oraş cu tot mai multe maşini, Aqualand-ul, cartierul de locuinţe sociale de pe Dealul Paiului, parcul din cartierul Bejan şi fântâna arteziană muzicală din centrul oraşului, care se va inaugura peste câteva zile. Acestea sunt doar câteva din cele mai importante realizări pe care Mircia Muntean şi le poate trece pe răboj. Dar, pe lângă acestea, mai sunt multe altele, pe care nu mi le mai amintesc acum, dar sunt sigur că oamenii din Deva le ştiu. Culmea este că pentru aproape fiecare din investiţiile arătate mai sus, Mircia Muntean a trebuit să se bată ca un leu-paraleu cu adversarii săi, politici sau din găştile lor clientelare, care încercau să-i pună beţe în roate. În final, i-a învins, pentru că indiferent ce se spune despre el, toată lumea ştie că Mircia Muntean este un luptător.
Mircia Muntean a decis, după patru mandate consecutive, să plece de la cârma Devei. Aici şi-a făcut datoria de primar cu vârf şi îndesat. Candidează pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Am decis să-l susţin, îl voi vota pentru ceea ce a făcut în Deva, deoarece ştiu că sub conducerea lui, judeţul are numai de câştigat. Îl voi vota, pentru că, în comparaţie cu ceea ce a făcut principalul său adversar, Mircea Moloţ – pe care-l cunosc, de asemenea, foarte bine! – între cei doi, este distanţă ca de la cer la pământ. Şi, trecând peste toate astea, îl votez pe Mircia Muntean şi pentru faptul că acesta nu este un fost informator al Securităţii, care şi-a început activitatea de turnător de pe băncile liceului şi a continuat-o şi când a ajuns dascăl. Or, între un delator de joasă speţă şi un om normal, cu merite, dar şi cu păcate, dumneavoastră pe cine aţi alege?

21 de comentarii la „De ce îl susţin pe Mircia Muntean?

 • 7 iunie 2012 la 7:51
  Permalink

  Rog autorul sau autoarea articolului sa-l VOTEZE pe Mircia, impreuna cu rudele , prietenii, apropiatii si cu toti cei pe care-i pot convinge.
  Lasati devenii sa respire !
  Alegatori, imaginati-va in minte urmatorul scenariu : Mircia pe functia suprema la Consiliul Judetean…inconjurat de toate persoanele lipsite de valoare, pe care reuseste printr-un deosebit talent sa se inconjoare si sa-i impuna devenilor.
  In articol, strabat stilurile…Alin Bena, Lepadatu si Sorina Popa.
  Multumim pentru „impartasirea ” parerilor personale!

 • 7 iunie 2012 la 7:58
  Permalink

  Sustinerea autorului este explicata de un contract de consultanta ! :))

 • 7 iunie 2012 la 8:21
  Permalink

  Si eu il voi vota pe Mircia Muntean la CJ. De asemenea il voi vota pe Florin Oancea la Primarie.

 • 7 iunie 2012 la 8:25
  Permalink

  Si eu votez cu Mircia. Ca sa ne lase !

 • 7 iunie 2012 la 8:57
  Permalink

  MIRCIA MUNTEAN LA CJ SI GLIGOR LA PRIMARIE

 • 7 iunie 2012 la 9:02
  Permalink

  Si eu votez Mircia Muntean la CJ si Florin Oancea la Primarie.
  Pentru „Deveanca”: Realizarile d-nului Mircia Muntean se vad:Piaţa Centrală,Real, Metro, Praktiker,Kaufland,Billa, Lidl, Profi,telecabina,sensurile giratorii, fantanile arteziene, locuinte sociale, terenuri pentru tineri, etc. Trage singura concluzia de unde vin „intoxicatiile”, oare nu de la cei care s-au laudat ca pe fonduri europene au reabilitat canalizarea orasului si s-a vazut dupa prima ploaie serioasa ce a iesit?

 • 7 iunie 2012 la 9:43
  Permalink

  Argumentele dumneavoastra , nu prea ma conving.In 16 ani de domnie, putea face mult mai mult si durabil. Din pacate multe din aceste realizari sunt , doar „spoiala”, lucrari de slaba calitate, vom vedea in citiva ani!!
  Eu ramim la argumentele mele insa si anume ca la aceste alegeri, Mircia Muntean este singurul candidat care il poate elimina pe „MOLOT”, care este mult mai „toxic” la Consiliul Judetean , decit Muntean !!!Iar „FRATIA” lui Molot cu „oracolul de la Soimus”este mai daunatoare hunedorenilor.

 • 7 iunie 2012 la 10:04
  Permalink

  Dintre toate optiunile electorale, cea mai buna varianta este: Mircia Muntean la Consiliul Judetean si Florin Oancea la Primaria Deva. Cu ei votez !
  Orice alta varianta nu ar duce decat la inca 4 ani de scandaluri intre primarie si consiliul judetean sau intre partide.

 • 7 iunie 2012 la 10:10
  Permalink

  Nea Lepadatu, si io l-as vota daca as fi platit ca matale.

 • 7 iunie 2012 la 10:15
  Permalink

  Daca privim retrospectiv evolutia orasului din ultimii ani, inclin sa ii dau dreptate lui Ovidiu Cazacu, deoarece Deva s-a dezvoltat cel mai mult exact in perioada in care Mircia Muntean si Florin Oancea faceau echipa impreuna la primarie.

 • 8 iunie 2012 la 14:27
  Permalink

  Articolul a fost scris si corectat impreuna cu senior-editor Mircia Muntean.

 • 8 iunie 2012 la 14:42
  Permalink

  asteptam urmataorele provocari „jurnalistice”:
  de ce il sustin pe Vochitoiu
  de ce il sustin pe Oancea
  de ce il sus-tin pe Marginean – aici stim autorul =)) Felix. The Cat Felix.

 • 10 iunie 2012 la 19:22
  Permalink

  Mult succes Mircia Muntean!Dumnnezeu sa te binecuvinteze cu multa sanatate si sa reusesti sa realizezi cit mai multe pt orasenii deveni!

 • 10 iunie 2012 la 19:24
  Permalink

  Iti tinem pumnii Mircia Muntean si speram sa realizezzi cit mai multe pt orasul Deva!

 • 10 iunie 2012 la 19:25
  Permalink

  Il sustinem pe Mircia Muntean,este inegalabil.Bafta!

 • 10 iunie 2012 la 19:28
  Permalink

  Mircia Muntean este o valoare si ne bucuram ca putem sa il votam din nou!Mult succces!

 • 11 iunie 2012 la 14:15
  Permalink

  Cum naiba, cu atatia comentaci care-l sustin pe internet, Mircia a pierdut categoric. Oare amu mere la somaj?

 • 11 iunie 2012 la 17:34
  Permalink

  Sa vedem ce face babalicul de Molos pt voi,o sa ii prospere lui afacerile, o sa cumpere mai multe sate, terenuri…o sa ia mai multe fonduri europene pt interesul lui.
  Securistul e cam depasit, expirat, pt problemele poporului, si a prostimii care l-a votat.Dupa 20 de ani tot cu comunistii si securistii voteaza romanul ingust la minte.Ce a facut pina acum Molot pt voi???

 • 11 iunie 2012 la 17:43
  Permalink

  Asteptam sa vedem ce idei noi are mosul Molot pt voi la 63 ani.Ce o sa faca pt intreg judetul sau pt interesul lui.Daca tot l-au votat minerii in numar mare, fiindca aia stiu sa voteze numai cu securistii si comunistii, sunt melancolici dupa epoca de aur, asteptam fapte , nu vorbe.
  Pensionarul expirat ar trebui sa stea pe acasa cioban la oi,sa isi creasca turmele de oi pe la Vata si alte sate, pe unde are mosiile, fiindca nu mai are timp de politica, ori politica ori businessul.
  Desteapta-te romane!

 • 11 iunie 2012 la 20:08
  Permalink

  Tataie Lepadatu, da rea mana mai avusesi. Mai bine nu-l sustineai ca poate castiga.

 • 13 iunie 2012 la 22:19
  Permalink

  Nu inteleg ce aveti cu bietul om!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.