Politica si administratie

De ce îi e frică Vetuței Stănescu de o candidatură la Consiliul Județean?

Deși e ordin de la centru, deputatul PNL Vetuța Stănescu nu vrea să can­dideze la președinția Consiliului Jude­țean Hunedoara, susținând că decizia respectivă nu se referă și la județul Hunedoara.

Candidat de 4 ani?
De fapt, nici nu contează acest lucru. Pentru că adevărul e că președintei liberale îi este teamă să intre într-o cursă electorală cu Laurențiu Nistor, nu-i așa? Oricine citește răspunsurile oferite de Vetuța Stănescu ziariștilor, în legătură cu hotărârea conducerii PNL cum că pre­ședinții de filială trebuie să can­di­de­ze pentru șefia consiliului județean sau la primăria reședință de județ, arată clar acest lucru.
Președinta PNL Hunedoara susține că organizația județeană are un can­di­dat pentru șefia CJ Hunedoara. Pe pre­fectul Călin Marian. Dar, așa cum MESAGERUL HUNEDOREAN scria recent, când lidera liberalilor l-a propus pe prefect pentru candidatură, nu s-a votat acest lucru. Tot aceasta a mai declarat că de patru ani liberalii îl au can­didat pe Călin Marian pentru președinția CJ. O fi zburat democrația din orga­ni­zația liberală? Dacă prefectul e candidat de patru ani, de ce nu și-a asumat Vetuța Stănescu, atunci când am în­trebat-o anul trecut dacă prefectul va candida la CJ, acest lucru? În fine, este clar că decizia conducerii PNL nu a sur­prins pe nimeni, este logic ca președinții de filiale să-și asume niște candidaturi în posturile cele mai importante, nu doar să se pună pe liste. Cine nu pricepe că anul acesta este despre asumare, poate să-și ia adio de la funcții.

Iată decizia de la centru:
– Președintele filialei județene a PNL va candida la alegerile locale din 2024 la funcția de președinte al Consiliului Jude­țean sau la funcția de primar al mu­nicipiului reședință de județ, în funcție de situație.
-Candidații la funcția de președinte al Consiliului Județean sau la funcția de pri­mar al municipiului reședință de județ, care vor obține un scor politic sub sco­rul filialei județene/municipale, nu vor mai avea sprijinul partidului pentru o eventuală candidatură la alegeri parlamentare.
-Conducerile filialelor județene care se vor clasa pe ultimele 10 locuri în cla­samentul rezultatelor la alegerile euro­parlamentare din 2024 (media dintre procent și numărul de voturi) vor fi dizol­vate. În stabilirea clasamentului se va ține cont de ponderea populației ma­ghiare. (S.Popa)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura