De ce îi e frică ministrului Energiei de sindicaliştii de la Termocentrala Mintia?

Adriana Năstase

Continuă telenovela, proastă dealtfel, cu Termocentrala Mintia. Guvernanţii nu mişcă un deget pedntru ca termocentrala să por­neas­că, în schimb, postează des pe paginile de socializare despre întâlnirile cu sindi­ca­tele. Discuţii care nu duc la nici o concluzie, tupeul oficialilor ajungând la maximum. În tot acest timp, mii de deveni nu au apă caldă la robinete. Îi pasă cuiva? Nu prea.

Vor să aprobe Memorandumul
Astfel, ieri, ministrul Energiei, Virgil Popes­cu (foto) a mai bifat o şedinţă cu sindicaliştii din Valea Jiului. Cu cei de la Termocentrala Min­tia nu vrea să se întâlnească.
„Astăzi (n.r.-ieri) am avut o nouă întâlnire de lucru cu reprezentanţii sindicatului mine­rilor din cadrul Complexului Energetic Hu­ne­doara. Continuăm dialogul şi punem la punct ultimele detalii privind planul de res­truc­turare şi reor­ga­nizare al CEH. Totodată, lu­crăm să găsim resurse financiare pentru du­cerea la înde­pli­nire a obiectivelor convenite. Vom apropa Me­morandumul pe care l-am men­ţionat în dis­cu­ţiile anterioare şi după asta vom veni cu o Or­donanţă de Urgenţă. Lucrăm pentru oameni, să li se ofere un mediu corect şi iată că sun­tem aproape de reuşită, chiar dacă startul părea imposibil”, a scris ieri, pe pagina sa de Facebook ministrul Energiei, Virgil Popescu.

În faliment
„Trădătorii României, groparii Sistemului Ener­getic Naţional, negociază la aceeaşi masă pomenile pentru liniştea socială din Va­lea Jiului.
Avem şi dovada că ministrul Energiei nu ne­gociază cu nici un reprezentant al Ter­mo­cen­tralei Mintia, directori sau sindicalişti.
Ieri la doua posturi TV naţionale spunea că a negociat cu SINDICATELE din cadrul CEH. Azi vedem ca termocentrala Mintia cu o pu­tere instalată de 1.275 MW este falimentată de minister cu ajutorul reprezentanţilor mi­nerilor.
Întreb şi eu, minerii adevăraţi sunt mândri de reprezentanţii lor?”, a venit replica lide­ru­lui sindical de la Termocentrala Mintia, Cris­tian Iştoc.

3 comentarii la „De ce îi e frică ministrului Energiei de sindicaliştii de la Termocentrala Mintia?

 • 29 aprilie 2021 la 6:47
  Permalink

  nu functioneaza de 2 luni dar salariile merg in continuare

 • 29 aprilie 2021 la 6:49
  Permalink

  Auzi putere de 1275MW si ei nu pot produce nici 50MW

 • 5 mai 2021 la 7:11
  Permalink

  Individul asta, liderul de sindicat, a mai fost in ultimul timp prin instalatie? Stie in ce hal este instalatia din Termocentrala Mintia? Auzi 1275MW putere instalata?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Modelul devean, preluat de cei din Sibiu

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, col. Daniel Chelcea, a venit ieri la Deva să vadă cu ochii lui cum

Salvital, cu buget şi proiecte

Adriana Năstase Ieri, Asociaţia Salvital şi-a adoptat bugetul de venituri-cheltuieli şi proiectul programelor de activităţi pentru anul 2021. Petru Măr­ginean,

A funcţionat o săptămână şi se închide

În timpul Sărbătorilor de Paşte, în zilele de 1, 2 şi 3 mai, Centrul de vaccinare din maşină, amenajat în

Închide