De ce a decis Primăria Râu de Mori să se retragă din Asociaţia Salvital

18 noiembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Primarul comunei Râu de Mori, Niculiţă Mang (foto), este revoltat, după ce Asociaţia Salvital au reuşit să blocheze conturile primăriei, în urma unui proces pentru datoria către SMURD.

Acuză o comandă politică
De unde a pornit totul? Ieri, într-un comunicat al Salvital aflăm că Primăria Râu de Mori a decis să se retragă din asociaţie.
”Prin adresa 238/18.11.2019, Primăria Comunei Râu de Mori ne-a adus la cunoştinţă Hotărârea Consiliului local nr.61/31.10.2019 privind retragerea comunei Râu de Mori din calitatea de membru al Asociaţiei Salvital Hunedoara. Deşi Adunarea Generală a hotărât în luna aprilie 2019 faptul că pe durata de desfăşurare a programului pilot privind preluarea personalului cu pregătire paramedicală, de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, stabilită prin lege, membrii asociaţiei au obligaţia să menţină cotizaţiile/contribuţiile existente astfel încât să asigure funcţionarea asociaţiei, Primăria Râu de Mori a hotărât să se retragă. Ţinând cont de faptul că în ultimul timp mai multe primării liberale s-au retras din Asociaţia Salvital Hunedoara, ne punem întrebarea dacă nu cumva este vorba de o comandă politică? Considerăm că prin retragerea comunei Râu de Mori din calitatea de membru al Asociaţiei Salvital Hunedoara, înainte de preluarea personalului paramedical angajat al asociaţiei, aceasta a încălcat unul din drepturile fundamentale ale omului «Dreptul la ocrotirea sănătăţii» prevăzute la art. 34 alin. (1) din Constituţia României. Vom uza de toate căile legale pentru a contesta această hotărâre”, se arată în comunicatul Asociaţiei Salvital.

Primăria, cu conturile blocate
Contactat, primarul şef Niculiţă Mang susţine că nu a fost vorba de nici o comandă politică. ”Nici pe departe nu este vorba de vreo comandă politică. Noi am avut o datorie de aproximativ 100.000 de lei către Asociaţia Salvital. Am cerut eşalonarea restanţei, dar nu au fost de acord cei de la Salvital. În aceste condiţii, ne-au atacat în instanţă. Au câştigat şi au trimis executorul judecătoresc. Au blocat conturile primăriei. Le-am dat toţi banii, toată datoria şi acum suntem complet dezechilibraţi financiar. Am vrut să le plătim pe rând, să nu avem probleme, că acum nu putem plăti alţi beneficiari, dar nu au fost de acord. Ne-au lăsat fără nici un leu în conturi”, a declarat Niculiţă Mang, primarul comunei Râu de Mori, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN. ”Domnul Mărginean a făcut apel la presă. Atunci, fac şi eu aşa, şi îi cer lui Petru Mărginean să spună public ce activitate a avut Asociaţia Salvital, în ultimii doi ani, în comuna Râu de Mori?”, întreabă primarul din Râu de Mori.

”Paramedicii trebuie să-şi ia salariile”
Contactat, preşedintele-director al Asociaţiei Salvital, Petru Mărginean, a spus că au fost făcute adrese, notificări tuturor celor care erau restanţieri cu cotizaţia pentru SMURD. ”I-am acţionat pe toţi rău platnicii în instanţă şi am câştigat. Nu e problema mea, ce s-a întâmplat după, ci a executorului judecătoresc. Paramedicii trebuie să-şi ia salariile în fiecare lună. Nu puteam să ne jucăm cu eşalonarea, trebuie să plătim salariile. Trăim din banii recuperaţi din aceste procese. Consiliul Judeţean ne-a achitat cotizaţia pe tot anul. Dar dacă bugetul pe anul viitor va fi aprobat doar în luna februarie, vom avea o problemă”, a afirmat Petru Mărginean, preşedintele-director al Asociaţiei Salvital.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Senatorul PSD Resmeriţă i-a declarat război deputatului PNL Heiuş

Scandal politic „cât casa“ în judeţ, după ce deputatul Lucian Heiuş, liderul judeţean al PNL, a cerut demisiile inspectorului şcolar...

Balşa: urmează asfaltarea unor drumuri de interes local

Prin accesarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL II), conducerea comunei Balşa a câştigat un proiect de modernizare de drumuri...

Teliucu Inferior: Ziua Naţională, celebrată în stil tradiţional

Unii primari îşi dovedesc patriotismul doar o dată la 100 de ani, aşa cum s-a întâmplat în 2018, când s-a...

Închide