ActualitateUltima Ora

De când se poate vizita Cetatea Devei?

cetatea-devei-14246

Accesul turiştilor în Cetatea Deva va fi permis din luna februarie, în condiţiile în care operaţiunile de reabilitare la incintele 2 şi 3 au fost finalizate, a declarat, vineri, primarul municipiului Deva, Petru Mărginean.
„Vom încerca, în luna februarie, să deschidem pentru vizitare cetatea Deva. Va fi pentru o perioadă de câteva luni, pentru că anul acesta vor începe lucrările la incinta 1”, a spus edilul local. El a arătat că mai sunt câteva lucrări ce trebuie finalizate, cum ar fi reţeaua de apă şi canalizare, ce nu a fost prinsă în proiectul iniţial, finanţat din fonduri europene. De asemenea, se va lucra la porţile 2 şi 3. Toate aceste lucrări vor fi reluate imediat ce temperaturile de afară o vor permite. Accesul turiştilor în cetatea Deva a fost restricţionat în octombrie 2015, pentru ca lucrările de reabilitare ale podului din lemn dintre incintele 2 şi 3 ale monumentului istoric să poată fi încheiate. Vizitatorii pot urca acum pe Dealul Cetăţii doar cu telecabina şi numai până la baza zidurilor de la incinta 3, într-o zonă de belvedere. Proiectul de reabilitare a cetăţii Deva a fost structurat pe trei incinte de lucru, de la baza zidurilor spre vârf. Reabilitarea incintelor 2 şi 3 a fost realizată în baza unui proiect cu finanţare europeană finanţat cu 24,6 milioane de lei, prin Programul Operaţional Regional. Pentru incinta 1, autorităţile caută mai multe soluţii de finanţare prin fonduri nerambursabile sau de la bugetul local.
Anul trecut, peste 100.000 de turişti au urcat pe Cetatea Deva folosind telecabina. Cetatea Deva este atestată documentar din anul 1269. (Sorin Blada, AGERPRES)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura