De astăzi, mai mulți pensionari vor beneficia de gratuități la transportul public local!

22 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Am supus  astăzi aprobării Consiliului Local al Municipiului Deva proiectul de hotărâre prin care se majorează plafonul de pensie până la care se acordă gratuitate la transportul urban public pentru pensionari.

Până acum beneficiau de gratuitate la transportul public în comun pe raza municipiului Deva, pensionarii cu pensii până la 1000 de lei/lună.

De astăzi, prin HCL nr. 214/2020, vor beneficia de facilități și gratuități la transportul în comun și pensionarii cu pensii până la 1200 de lei pe lună, inclusiv.

Prin hotărârea adoptată astăzi, a crescut numărul pensionarilor care vor putea circula gratuit cu autobuzele Societății de Transport Public Local Deva SRL.

Acordarea de facilități și gratuități la transportul public local este o măsură de protecție a vârstnicilor din municipiul nostru.

Acești oameni care prin munca lor au avut o contribuție semnificativă la dezvoltarea  orașului și a comunității noastre,  merită respect, merită să fie susținuți și protejați!

Reamintim că beneficiază de gratuitate pe mijloacele de transport public local, indiferent de zi, oră, traseu sau număr de călătorii și următoarele categorii: elevii din învățământul preuniversitar acreditat/autorizat care frecventează școlile din municipiul Deva și studenții cu vârsta de până la 26 de ani care frecventează instituțiile de învățământ superior acreditate pe raza administrativ-teritorială a municipiului Deva.

Nicolae-Florin Oancea,
Primarul Municipiului Deva

 

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Inundaţiile de la Şoimuş, ţinute sub control

Ploile din ultima perioadă au pus mare presiune pe autorităţi, pericolele pândind chiar şi în zonele în care altădată nici...

Şi la Pui, apele au făcut pagube mari

Satele Şerel şi Ruşor din comuna Pui au fost puternic afectate de ploile torenţiale căzute în ultima perioadă. Însă, probleme...

Reprezentanţii Guvernului, pe teren, la Vaţa de Jos

În noaptea de joi spre vineri, săptămâna trecută, s-a produs o viitură puternică pe cursul de apă Prăvăleni, pe teritoriul...

Închide