Dascălii se bat pentru gradaţiile de meritSorina Popa

Pe 15 martie, începe lupta dascălilor pentru obţinerea gradaţiilor de merit.
De ce se bat profesorii pentru un ban în plus, este de la sineînţeles. Potrivit legii, ei beneficiază, dacă sunt acceptaţi pentru aceste gradaţii, de un spor care reprezintă 25 la sută din salariul de bază. Această gradaţie se acordă pentru 16 la sută din posturile didactice existente la nivelul inspectoratului şcolar, pe o perioadă de cinci ani. Numărul posturilor din învăţământul hunedorean se ridică la aproximativ 4.000.
În funcţie de numărul locurilor
Depunerea dosarelor de către dascăli se poate face începând cu data de 15 martie. Dosarele se depun la şcolile unde profesează, iar Consiliul Profesoral le va valida sau nu. Apoi, acestea se vor înainta Inspectoratului Şcolar, cu un raport al directorilor de unităţi de învăţământ. La Inspectorat, Consiliul de Administraţie analizează dosarele, iar în funcţie de numărul de locuri disponibile, dascălii vor beneficia de gradaţiile de merit.
„Va fi întocmit un clasament pe discipline. Anul trecut, peste 200 de dascăli au primit gradaţii de merit”, a declarat Alexandru Lăutaru, inspectorul şcolar general.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.