Cearşafuri albe pentru ministrul Educaţiei

Maximilian Gânju

Studenţii din Petroşani şi-au atârnat de balcoane lenjeria de pat, în semn de protest faţă de noua Lege a Educaţiei.
A doua zi de proteste pentru studenţii din cadrul Universităţii Petroşani, care sunt nemulţumiţi de prevederile noii Legi a Educaţiei, ce-i lasă fără drept de decizie în Consiliul de administraţie al universităţii. Luni, viitorii ingineri din Petroşani au purtat banderole albe pe braţ, declanşând greva japoneză, iar ieri, şi-au atârnat cearşafurile pe geam, urmând ca mâine să trimită la Ministerul Educaţiei un pachet cu hrana primită de studenţi de la părinţi.

Se pot implica în desemnarea rectorului

„În general, la aceste proteste participă studenţii care locuiesc în cămin, pentru că nu le putem cere celor din oraş să scoată cearşafurile pe geam. Noi încercăm, dar este puţin probabil să ne asculte cineva. În momentul de faţă, protestăm pentru cei 25 la sută din Consiliul de administraţie. Luni, mergem la Bucureşti, la proteste în faţa ministerului”, a declarat, Alexandru, din cadrul Sindicatului Studenţilor din Universitatea Petroşani. Pe studenţi îi deranjează lipsa prevederii în noua Lege a Educaţiei a celor 25 de procente prin care se pot implica în desemnarea rectorului, precum şi procesul de desemnare a acestuia indiferent de modalitatea de alegere, dar şi lipsa celor 25 la sută în Consiliul de administraţie al universităţilor.
Diplomă pentru Funeriu
Studenţii din toate campusurile universitare din ţară vor expedia pe adresa ministerului pachete în care vor pune zacuscă, slănină şi murături, adică, exact ceea ce primesc ei de acasă. În acest fel, urmăresc să-i atragă atenţia ministrului faţă de situaţia lor, care este din ce în ce mai grea. Un pachet cu murături va pleca şi de la Petroşani către ministrul Funeriu, iar unii dintre studenţi se gândesc serios că n-ar strica să-i pună în colet ministrului şi o diplomă de bacalaureat. Cei care au venit cu ideea fac o aluzie la faptul că ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, conform legilor din România, are doar 11 clase, chiar dacă are studii superioare în Franţa, deoarece nu şi-a echivalat diplomele.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.