Politica si administratie

Dascălii, mai slabi ca elevii la examene

Rezultate slabe ale candidaților pentru posturile de director și director adjunct la școlile din județ. În sesiunea actuală,
s-au înscris 60 de dascăli, pentru 68 de pșosturi puse la bătaie. Dintre aceștia, au susținut proba scrisă 51, 8 au ab­sentat iar unul dintre candidați nu s-a putut prezenta fiind pozitiv la Covid, urmând să susțină examenul după ce se vindecă.
Un număr de 34 de candidați au reușit să treacă peste această probă cu bine, 66,66 la sută, obținând note peste 7, iar 17 au fost respinși. Cea mai mare notă a fost 9.
Contestațiile vor fi soluționate până în astăzi, 22 februarie, când vor fi afișate rezul­tatele finale pentru proba scrisă.
În perioada 16 – 25 martie, candidații de­cla­­rați „promovați” la proba scrisă, vor sus­ține proba de interviu în cadrul căreia se eva­luează: competenţele de management stra­tegic, operaţional şi de comunicare, prin pre­zen­tarea unei strategii de dezvoltare a uni­tăţii de învăţământ pentru care candi­dează. De asemenea, se testează abilităţile de rezol­va­re a unor situaţii-problemă, prin ra­portare la contextul şi specificul unităţii de învăţă­mânt pentru care candidează, dar și compe­ten­ţele digitale, pe baza utilizării calculatorului.
Promovarea candidaților înscriși la con­cursul pentru ocuparea funcțiilor de direc­tor/director adjunct se poate face doar in condițiile în care aceștia au obținut mini­mum nota 7 (șapte) atât la proba scrisă, cât și la proba de interviu.
Numirile în funcții vor avea loc în aprilie 2022.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura