ActualitateFlash

Dascălii greviști nu iau salariu pe timpul protestului

Sorina Popa

Vă vine să credeți? Profesorii continuă greva, deși sunt amenințați că li se sus­pendă contractele de muncă, adică nu vor primi salariul pe timpul protestului.

Unii s-au speriat
Inspectoratele județene de Învățământ încep să ceară suspendarea contractelor de muncă pentru profesorii greviști, potrivit legii. Paul Rusu, liderul Sindicatului Învă­ță­mântului Preuniversitar Hunedoara, a de­clarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că asta este o procedură pur administrativă și nu are efecte asupra vechimii în muncă. Maria Ștefănie, inspectorul general școlar, a transmis directorilor de școli legea privind suspendarea contractelor de muncă ale dascălilor aflați în grevă.
Liderul sindical Paul Rusu spune că luni, în prima zi de grevă generală, au fost înre­gistrați în județ 5.216 profesori, marți, 5.362, iar ieri, 5.319, semn că unii s-au spe­riat din cauză că nu vor lua banii pe timpul protestului.
„Sindicatul Învățământului Preuniversitar Județul Hunedoara, în numele celor peste 5.000 de salariați din învățământul hu­ne­dorean ale căror drepturi și interese le re­pre­zintă, continuă protestele. Așa-zisa ofer­tă inițială a Guvernului a fost respinsă! Res­pingem și muțenia care a urmat din partea Guvernului și așteptăm în cursul zilei de astăzi, 24 mai 2023, o nouă ofertă, ade­vă­rată. NU avem nevoie de ajutoare sociale! NU suntem asistați social! AVEM nevoie de salarii decente! NU am decis să facem grevă peste noapte! NU facem jocuri politice! Membrii Sindicatului Învățământului Pre­uni­versitar Județul Hunedoara continuă pro­testele și în cursul zilei de joi, 25 mai 2023, astfel;
Greva generală: continuă în toate unitățile de învățământ din județ.
Marș de protest „al tăcerii”: la Deva, între orele 10:00-13:00 va avea loc un marș de protest pe traseul Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara – Instituția Prefectului Județul Hunedoara.
Vor participa 500 persoane, personal angajat în toate unitățile de învățământ din județul Hunedoara.
Desfășurare: 10:00-11:00 adunarea în curtea Colegiului Național Pedagogic „Regina Maria”; o 11:00-13:00 marș de protest „al tăcerii” pe traseul menționat; opriri la Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara și la Instituția Prefectului Ju­dețul Hunedoara unde ne vom depune pixu­rile pe scările instituțiilor. ESTE greva oa­menilor școlii, este greva celor peste 280.000 de angajați din învățământ, care s-au săturat de nepăsarea guvernanților. Este greva celor care spun răspicat: AȘA NU SE MAI POATE!”, anunță sindicaliștii.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura