Dascãlii boicoteazã „careul festiv”

10 septembrie 2009 | 1 Comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

  05Deschidere an scolar (13)

Nicolle Ebner

Sătui de minciunile şi promisiunile neonorate, dar împărţite cu dărnicie, de către clasa politică, dascălii din învăţământul hunedorean au decis să nu-i mai dea, acesteia posibilitatea să-i mai mintă încă o dată. Drept urmare, cadrele didactice refuză să mai asculte aberaţiile politicienilor şi au anunţat că nu vor participa la festivităţile oficiale, organizate cu ocazia deschiderii anului şcolar.   

De la extaz, la agonie
După marea cacealma a majorării salariilor cu 50 la sută (lege adoptată în toamna anului trecut, dar nerespectată taman de cei care, pe seama ei, acum sunt la putere), se pare că angajaţii din educaţie refuză să mai fie subiect de campanie electorală. Paul Rusu, preşedintele Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar (SÎP) Hunedoara declară că luni, 14 septembrie, toţi profesorii se vor prezenta la posturi, pentru a prelua elevii la clasă, deci vor fi în unităţile de învăţământ, dar nu vor participa la careul festiv din curtea şcolii. La deschiderea festivităţilor, liderul de sindicat din fiecare unitate de învăţământ va explica părinţilor şi elevilor că protestul nu este la adresa lor, ci împotriva clasei politice. Sindicatele sunt de părere că nu este cazul ca guvernul să-şi asume răspunderea pe legea învăţământului, deoarece, oricum nu se poate aplica în acest an şcolar. „Am lucrat ca robii, în această vară, pentru legea învăţământului. Am trimis amendamente, dar şi avertismente, şi vine guvernul cu cinism şi anunţă că-şi asumă răspunderea şi nu mai este nevoie de dezbatere publică. Adică, aruncă la coşul de gunoi toată munca noastră. Au curajul să ne mintă şi acum, afirmând că salariile nu vor scădea în 2010, or, prin aplicarea Legii privind salarizarea unitară, veniturile nete în învăţământ vor scădea cu până la 40 la sută, în unele situaţii. Am decis ca luni, să nu le mai dăm posibilitatea să ne mintă, aşa că nu vom asista la discursurile lor”, a declarat Paul Rusu.

Alianţă a sindicatelor din sistemul bugetar
Şirul de proteste din această toamnă abia a început. Marţi, 15 septembrie, profesori din toată ţara vor picheta guvernul, nefiind excluse, în viitor, grevele. De asemenea, în această perioadă, pe fondul nemulţumirilor,  se poartă discuţii pentru înfiinţarea unei alianţe sindicale, din care să facă parte toate sindicatele din sistemul bugetar.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Valter Cojman spune:

    Iata un mod superb de protest impotriva ineficientei politicienilor . FELICITARI !

    O ZI BUNA TUTUROR , MAI PUTIN HOTILOR SI CORUPTILOR !

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Sinucidere sau crimă la Petrila

Un bărbat de circa 40 de ani a fost găsit, aseară, plutind pe un lac din apropierea gropii de gunoi...

Revine în arbitraj, după ce a născut

Cristina Babadac (foto), fostă Ionescu, din Vulcan, considerată cel mai valoros arbitru-femeie din România, şi-a reluat activitatea competiţională la mai...

Inspectori ITM puşi în dificultate

Aflaţi într-un control de rutină la unităţile din Teliuc, inspectorii ITM Hunedoara au fost nevoiţi să apeleze la serviciile poliţiştilor...

Închide