Dăruind o carte, dăruieşti speranţă!

04-donatii-cartiMembrii Clubului Leo Deva Sarmizegetusa a demarat ieri un proiect intitulat „Dăruind o carte, dăruieşti speranţă“, prin care promovează lectura.
În acest scop, în perioada 12-15 septembrie, în holul Teatrului de Artă din Deva este amplasat un stand de cărţi. De aici, devenii pot veni să îşi aleagă o carte pentru care nu trebuie să plătească nimic. Cărţile provin din donaţii ale locuitorilor municipiului reşedinţă de judeţ. Un al doilea stand de cărţi va fi deschis în zona Shopping City Deva, în perioada septembrie-decembrie. De asemenea, prin intermediul acestui proiect, membrii clubului doresc să doteze cu cărţi centre de plasament pentru copii, centre rezidenţiale pentru adulţi cu nevoi speciale, cămine de bătrâni sau asociaţii non-profit. „Prin acest proiect dorim promovarea culturii, lectura fiind principalul mijloc în acest sens. Totodată, prin intermediul acestui eveniment dorim strângerea unor fonduri pe care organizaţia le va folosi pentru a ajuta copii din comunele Veţel şi Cerbăl să meargă la şcoală. Aşadar, cei care doresc să sprijine proiectul pot dona cât vor, în urna amplasată între cărţi“, spune Eric Schweighofer, preşedintele Clubului Leo Deva Sarmizegetusa.
Leo Sarmizegetusa Deva funcţionează sub egida Clubului Lions Deva-Sarmizegetusa District 124. Este entitatea de juniori a Clubului Lions Deva Sarmizegetusa. Primul Club Lions a luat naştere pe 7 iunie 1917, în SUA, la iniţiativa omului de afaceri Melvin Jones. Asociaţia Lions Clubs International este cea mai mare organizaţie de voluntari din lume. Este prezentă în peste 200 de ţări, având 842 districte cu peste 45.000 de cluburi şi peste 1.360.000 de membri. În România, Districtul Lions 124, înfiinţat în 1994, este format din 53 de cluburi în care activează peste 1.200 de membri. (A.Brandisz)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare