Daniel Ovidiu Draia: Staţiunea Vaţa Bãi trebuie revigoratã

Sorina Popa

Una dintre staţiunile cu care judeţul nostru s-a mândrit în urmă cu ceva vreme este cea din Vaţa de Jos. Din păcate, de mai mulţi ani, staţiunea balneoclimaterică se află în stare de conservare, turiştii nemaiavând posibilitatea să folosească baza de tratament şi apele termale de aici. Aflată în proprietatea celor de la Romtelecom, staţiunea riscă să se degradeze, dacă nu se vinde sau nu se închiriază unor potenţiali investitori care să o repună pe picioare.

Mai multe variante de reabilitare

Candidatul PP-DD la funcţia de deputat pe Colegiul Brad-Valea Mureşului, Daniel Ovidiu Draia (foto), crede că este păcat ca staţiunea de la Vaţa să fie lăsată de izbelişte. „Este clar că trebuie să se intervină şi să se facă ceva, pentru ca această staţiune, care a fost considerată mai demult „Perla Ardealului”, să fie reabilitată şi ea să se redea circuitului turistic. E păcat de apele termale de aici, o bogăţie pentru judeţul nostru. Turismul ar putea fi revigorat în zonă, în cazul în care complexul de la Vaţa ar fi dat în chirie, în concesiune sau pur şi simplu, vândut unor investitori care au puterea financiară necesară. Voi milita, pentru ca această bogăţie să nu fie lăsată să se distrugă. Trebuie discutat cu cei de la Romtelecom, dacă nu o cumpără o firmă privată, pot fi negociate alte parteneriate, cu instituţii de stat. Însă, trebuie să luptăm pentru ca staţiunea să nu fie abandonată”, a declarat Daniel Ovidiu Draia, candidatul PP-DD în scrutinul din 9 decembrie pentru un post de deputat pentru Colegiul Brad-Valea Mureşului.

Pot trata mai multe boli

Apele termale de aici sunt valorificate în cadrul Centrului de Sănătate, care se găseşte în interiorul complexului Vaţa Băi. Romtelecom deţine cele trei surse de izvoare termale. Apele termale pot trata următoarele afecţiuni: reumatismale degenerative, reumatismale abarticulare, neurologice cronice periferice, sechele musculo – articulare posttraumatice şi metabolice. Având în vedere perioada lungă în care Complexul nu a fost folosit, pentru atingerea potenţialului maxim de exploatare sunt necesare investiţii.

4 comentarii la „Daniel Ovidiu Draia: Staţiunea Vaţa Bãi trebuie revigoratã

 • 19 octombrie 2012 la 6:22
  Permalink

  iara ti se face campanie dle robin hood?ai mari proiecte dar nici unul nu il poti realiza pt ca nu ajungi in parlament.cand sorina popa nu are ce scrie imediat publica un articol cu tine…mai lasati ne cu atatea proiecte care nu se vor realiza niciodata….nu are rost sa vi sa ne minti ca faci multe pt. noi….

 • 19 octombrie 2012 la 7:40
  Permalink

  Domnule candidat , de ce nu cumperi statiunea Vata pentru ca in urma cu cateva saptamai declarai ca ai muncit destul pana la varsta asta , deci poti sa investesti in ceva , si sa nu risipesti bani pentru alegeri, ai avut foarte multe functii intr-un interval scurt de activitate din viata ta, asa ca poti sa duci la bun sfarsit situatia statiunii sa nu o lasi de izbeliste , poti sa te asociezi si cu Sorina Popa pentru a-ti face o reclama pe cinste

 • 19 octombrie 2012 la 11:20
  Permalink

  a fost abandonat proiectul de foarte multi ani….
  este o rusine (primarie,Romtelecom)….si asta dupa ce a fost,,inchiriat echipei pdl…evident in pierdere)

 • 19 octombrie 2012 la 11:33
  Permalink

  felicitari pentru demersul dvs!succes!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare