ActualitateFlashPolitica si administratie

Dan Stoian, directorul ADI Deșeuri către primari: Eu nu trădez legea!

Sorina Popa

Ședință AGA a ADI Deșeuri Hunedoara cu primarii din localitățile zonei 3 Centru, unde a început noul operator. Este vorba de o ședință de informare, iar aici s-a dis­cutat cine cântărește gunoiul adunat din comune, cine plătește diferența de preț, de ce se plătește taxă și nu se merge pe tarif ca și cu vechiul operator.

Doar cu hotărâri de consilii locale
„A fost convocată AGA de către primari, pentru a primi informații despre contractul cu noul operator. Unii primari au încheiat deja contractele, este vorba de Deva, Hunedoara, Orăștie, Simeria și încă altele. Unde se semnează, operatorul func­țio­nează, unde nu, nu se prestează”, a declarat Dan Stoian, directorul executiv al ADI De­șeuri Hunedoara.
Problema ridicată de unii edili a fost taxa de salubrizare, rezolvă ea problemele sau mai mult încurcă? Aici este dilema unora dintre conducătorii U.A.T.-urilor din zona 3 Centru.
„Legea spune că la activitatea de salu­brizare se poate merge pe taxă sau pe tarif. Lucrurile funcționează în Valea Jiului, pe taxă, și funcționează bine. Ce s-a întâmplat cu vechiul operator ne-a adus în situația în care au fost reziliate toate contractele de sa­lubrizare”, a adăugat Stoian.
Dan Stoian a trebuit să facă față, ieri, zecilor de primari prezenți la ședință, care au adus multe acuzații pentru că s-a intro­dus taxa de salubrizare.
„Nu puteam decide eu, singur, ca director al ADI Deșeuri, rezilierea contractelor cu ve­chiul operator. Ați aprobat hotărâri de con­silii locale pentru asta. Ați avut timp su­fi­cient să analizați situația. Eu nu trădez le­gea! Am adus un nou operator pe zona 3 Centru, suntem în stare de urgență. Tot ce facem facem pe lege. Cum puteam să excludem un operator dacă nu ați fi votat asta?”, le-a spus Stoian edililor prezenți.