Dan şi Alexandra Marcu încep expediţia spre Vârful Margherita Peak din Uganda

Astăzi, vineri, 23 noiembrie, Dan şi Alexandra Marcu vor pleca în expediţie spre Vârful Margherita Peak, cel mai înalt vârf din Uganda şi al treilea ca înălţime al continentului african.

“Prima expediţie de anul acesta a fost în Turcia, pe Vârful Ararat, iar acum ne dorim să sărbătorim centenarul pe cel mai înalt vârf din Uganda. Suntem sprijiniţi şi anul acesta de Consiliul Judeţean, care ne oferă întreaga susţinere pentru a ajunge pe vârf”, a spus Dan Marcu.
Munţii Rwenzori sau Munţii Lunii, cum au fost menţionaţi de geograful Ptolemeu, precizând că sunt veşnic acoperiţi de zăpadă, se află în Africa ecuatorială, între Uganda şi Republica Democratică Congo. Deşi se află la numai 48 km de Ecuator, cele mai înalte vârfuri ale lanţului montan sunt în permanenţă acoperite de zăpadă. Aceştia se află într-o zonă umedă şi sunt adesea învăluiţi de nori.
“Eu de abia aştept! Va fi cu siguranţă o expediţie interesantă şi provocatoare! Va trebui să mergem prin junglă, mlaştină şi gheţar, pentru a ajunge pe vârf. Am un rucsac plin de echipamente: haine de munte, ham, coardă, colţari, piolet, bocanci, sac de dormit şi chiar şi cizme de cauciuc pentru zonele mlăştinoase”, a arătat Alexandra Marcu, vicepreşedinte al clubului Evoluţii şi ambasador al turismului românesc.
Expediţia va dura nouă zile, iar cei doi deveni îşi doresc să ajungă pe vârf chiar de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.