Politica si administratie

Dacã e luni, e curãtenie în Deva

05 Hotel DEVA spate

Nicolle Ebner

Un număr de 10 remorci de deşeuri, gunoaie şi buruieni au fost adunate de pe o suprafaţă de nici 500 de metri pătraţi, din spatele câtorva blocuri amplasate pe unul din tronsoanele străzii Nicolae Bălcescu din Deva. Acesta a fost rezultatul acţiunii de curăţenie declanşată ieri, de Primăria Deva şi Serviciul Public de Întreţinere a Spaţiilor Verzi şi Gospodărire Municipală (SPIGM) Deva.

Înghiţiţi de bălării
Ieri, în municipiul Deva, s-a dat startul campaniei de toamnă de curăţenie, acţiune ce va avea caracter permanent, dat fiind „grozăviile” existente pe teren. Peste 40 de angajaţi ai SPIGM Deva, ajutaţi şi de câţiva proprietari, au curăţat zona verde din spatele blocurilor de pe flancul drept al str. Nicolae Bălcescu, pe tronsonul dintre cele două sensuri giratorii. S-au adunat câteva tone de sticle, pet-uri, cuşti de câini, coteţe de păsări, butoaie de murături devenite inutilizabile, pampers, absorbante, plase cu gunoi aruncate de unii proprietari de pe fereastră, direct în vegetaţia din zona verde. „Am fost nevoiţi să defrişăm pur şi simplu unele zone, atât de mare era vegetaţia. Mai era puţin şi parterul blocurilor ar fi fost înghiţit de pădurea crescută, în voie, în spatele imobilelor, pentru că nimeni nu s-a îngrijit de zona verde. Nici măcar proprietarii”, a declarat viceprimarul Cosmin Costa, coordonatorul campaniei.

Săptămâna viitoare urmează Aleea Neptun
Decis să readucă Devei renumele de cel mai curat şi cochet oraş din Transilvania, viceprimarul spune că de acum încolo, în Deva, fiecare zi de luni va fi dedicată curăţeniei, indiferent de anotimp. Unul dintre cititorii noştri i-a şi sugerat viceprimarului Costa viitoarea locaţie. „Domnule viceprimar, vă aşteptăm şi pe Aleea Neptun, vizavi de Mall, unde bălăriile au depăşit copertina. Este un loc unde toţi comercianţii de pe str. Ion Creangă aruncă mizeria. Sunt tare curios dacă mesajul meu are ecou”, ne-a scris dl. Popescu, din Deva. „Acolo vom acţiona lunea viitoare. Pe Aleea Neptun şi în spatele blocurilor, la parterul cărora este Agenţia Judeţeană de Vânătoare şi Pescuit Sportiv (AJVPS). Sperăm ca şi în această zonă să fim ajutaţi de proprietari, pentru că nu doar curăţenia este importantă, ci şi menţinerea şi întreţinerea spaţiilor verzi”.

One thought on “Dacã e luni, e curãtenie în Deva

  • Asa va mirati de ,, grozaviile ” gasite pe teren de cei de la salubritate , de zici ca Mircia Muntean este primar de luni … Simbata trecuta n-a fost tot el ? Domnilor ziaristi , daca erati corecti ati fi vazut acele gunoaie ce au invadat orasul atunci , nu cind vi le arata primaria . Dar asta este , voi cei de la Mesagerul trebuie sa-i faceti imagine lui Mircica din orice … Chiar si din gonoaie .. Vorba aceea la asa un gunoi , ce i se potriveste cel mai bine …..

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura