Dac fest – Sub semnul lupului

Carmen Cosman

Serbare în Munţii Orăştiei, unde hunedorenii sunt invitaţi la un spectaculos festival dedicat culturii şi civilizaţiei dacice şi romane. Un eveniment menit să aducă în faţa tuturor o istorie vie, coborâtă de pe Columna lui Traian, după cum spun cei de la Terra Dacica Aeterna.


Cea de a doua ediţie a Festivalului „Dac fest – Sub semnul lupului”, care va avea loc la Costeşti, în perioada 9-11 septembrie 2011, va aduce în faţa spectatorilor mai multe manifestări legate de tradiţiile dacilor, dar şi o confruntare a dacilor cu romanii, pentru apărarea cetăţilor.
Manifestările din acest an vor fi mai bogate, ca buget, decât cele de anul trecut, dar şi mai spectaculoase şi mai pline de substanţă, câştigul fiind al celor care vor asista la cele trei zile de sărbătoare. Evenimentul îşi propune să pună în valoare patrimoniul cultural şi istoric din zona cetăţilor dacice şi, totodată, să promoveze valorile autentice şi tradiţiile ancestrale ale poporului român, precum şi perpetuarea lor în rândurile tinerilor.
„Ne dorim ca ediţia din acest an să fie mai frumoasă ca anul trecut, iar acest festival să-l păstrăm de-a lungul timpului. Suntem obligaţi să păstrăm valorile care sunt în jurul nostru”, a declarat Marieta Ilcu Răileanu, directorul Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport. „Dac fest 2011” este organizat de Terra Dacica Aeterna, o organizaţie care promovează valorile civilizaţiei dacice şi romane, Prefectura Hunedoara şi DJTS Hunedoara, Direcţia Judeţeană de Cultură şi Asociaţia non-profit L&C Consulting. Hunedorenii vor putea petrece cu mâncare tradiţională şi vor putea lua parte la ateliere civile şi militare antice, lupte de gladiatori susţinute de „Virtus Antiqua”, dar şi la marea confruntare dintre daci şi romani. De asemenea, este pregătită o paradă a costumelor, dar şi un spectaculos concurs cu şapte probe dacice. Şi, să nu uităm, de focul sacru, un foc de tabără impresionant, de patru metri înălţime.

One thought on “Dac fest – Sub semnul lupului

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.