Politica si administratie

D.R. Ruşanu: „Este posibilã crearea unui guvern PSD-PNL”

Nicolle Ebner

Vicepreşedintele PNL Dan Radu Ruşanu (foto) afirmă că, în această toamnă, este posibilă crearea unui guvern PSD-PNL, cu premier independent. Condiţia de bază este trecerea moţiunii de cenzură din luna octombrie, iar PNL şi PSD să poată realiza „compromisurile necesare”.

“În politică, nimic nu este ireconciliabil”

Potrivit senatorului hunedorean Dan Radu Ruşanu, PSD şi PNL sunt două partide mature, care pot să realizeze orice fel de „compromisuri necesare”, astfel încât, în cazul trecerii moţiunii de cenzură, să formeze un guvern comun. “Împreună cu PSD, vom depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Boc şi sperăm ca acest guvern să plece la toamnă, pentru că este responsabil de cel mai mare dezastru din istoria modernă a României, din punct de vedere economic, social şi politic. E necesară înlocuirea acestui executiv cu unul PSD-PNL, cu un premier independent. Chiar se poate relua proiectul Iohannis”, a declarat senatorul PNL de Hunedoara.

Mergând pe principiul că, în politică, nimic nu este ireconciliabil, Ruşanu consideră că un guvern PNL-PSD poate fi cea mai bună alternativă la actuala guvernare. „Am avea un program comun de guvernare, în care vor fi stipulate condiţiile. Referitor la atacurile reciproce din ultima vreme, cred că ele vor exista mereu, pentru că suntem partide cu ideologii diferite”, a menţionat Dan Radu Ruşanu. În opinia parlamentarului liberal, cele două partide nu au nevoie de sprijinul UDMR, fiind de ajuns parlamentarii PNL şi PSD. La bursa zvonurilor, au început deja să fie vehiculate numele potenţialilor miniştri din viitorul guvern PNL-PSD. Printre cei „în cărţi” se numără şi senatorul PNL de Hunedoara, Dan Radu Ruşanu, pentru funcţia de ministru al Finanţelor, în cursă cu Viorel Ştefan de la PSD şi Daniel Chiţoiu, tot de la PNL. Se pare că şi Mariana Câmpeanu, candidatul PNL în Colegiul nr. 3 – Haţeg, este vizată pentru revenirea în funcţia de ministru al Muncii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura