Cursuri de calificare gratuite pentru someri

1 septembrie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

06 bucatari

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a anunţat, ieri,  că organizează 143 de cursuri de formare profesională gratuite pentru şomeri, în luna septembrie, în toată ţara.


Aproape 3.000 de persoane vor putea beneficia de aceste programe gratuite, potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).  Cursanţii vor fi pregătiţi pentru a deveni operatori pentru introducere, prelucrare şi validare de date (393 de locuri), lucrători în comerţ (340), lucrători în structuri pentru construcţii (219), operatori de calculatoare electronice şi reţele (170), lucrători în cultura plantelor (145), bucătari (118) şi finisori în construcţii (109). Oferta agenţiilor din teritoriu mai cuprinde şi cursuri pentru tâmplari, electricieni, maseuri, cofetari, agenţi de pază şi ordine, agenţi de vânzări, lucrători în hoteluri, manageri de resurse umane, macanici auto, frizeri, coafori, manichiurişti, pedichiurişti, ospătari, zugravi, inspectori pentru protecţia muncii, contabili, barmani, patiseri, inspectori de resurse umane, comunicatori de limba engleză, zidari.
Potrivit lui Vasile Iorgovan, directorul executiv al AJOFM Hunedoara, agenţia hunedoreană organizează, până la finele anului, 35 de asemenea cursuri gratuite pentru şomerii din judeţ.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Gura lumii

Se aude prin târgul cel mare de sub Cetate, că o femeiuşcă, ajunsă cu ceva vreme în urmă mare directoare...

Deveanul care a cucerit Moscova

După Geneva (aprilie 2009), inventatorul devean, Corneliu Birtok-Băneasă, a fost recompensat cu medalia de argint şi de juriul internaţional de...

Consiliul Judeţean, mai tare ca Prefectura

Descentralizarea în administraţia publică locală se va produce pe o arie destul de extinsă, însă preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara (CJH)...

Închide