Actualitate

Curierul care și-a înscenat jaful, la Săulești, condamnat

Maximilian Gânju

Tânărul de 22 de ani, din Deva, angajat al unei firme de curierat, a fost ajutat de alți trei complici în planul său de delapidare. În primăvara acestui an și-a înscenat un jaf în lo­calitatea Săuleşti, de lângă oraşul Sime­ria, în urma căruia ar fi vrut să rămână cu circa 18.000 de lei, suma încasată de la clienți.
Tânărul a sesizat Poliţia Simeria și a spus că a fost tâlhărit şi i-au fost luaţi peste 18.000 de lei de către persoane ne­cu­nos­cute, care i-ar fi pulverizat în faţă spray iri­tant. Poliţiştii au început cercetările sub as­pec­tul comiterii infracţiunii de tâlhărie ca­li­ficată, însă, în urma activităţilor investigative des­făşurate, au stabilit că aspectele ses­i­zate de tânăr nu se confirmă. „Din cercetări a reieşit faptul că acesta a înscenat furtul sumei de bani respective pentru acoperirea unor datorii mai vechi şi a fost ajutat în acest demers de alţi trei tineri – doi tineri şi o tâ­nără – cu vârste cuprinse între 20 şi 24 de ani. Poliţiştii au continuat cercetările în acest caz, prin schimbarea încadrării juridice, sub as­pectul comiterii infracţiunilor de dela­pi­dare şi inducerea în eroare a organelor judi­cia­re”, arătau anchetatorii din IPJ Hune­doa­ra. Polițiștii au făcut o percheziţie la do­mi­ciliul suspectului și au reuşit să recupereze 11.000 de lei din prejudiciul creat. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva l-au trimis în judecată, dar aceiași soartă au avut-o și ceilalți trei tineri care l-au ajutat.

Jocurile de noroc l-au băgat în datorii
„Inculpatul D.M.I acumulase datorii mari, acesta fiind un împătimit al jocurilor de noroc, iar în cursul anului 2017, a contractat mai multe credite bancare, în valoare totală de 36.000 lei, o parte din bani fiind cheltuiți la un Cazino. Pe de altă parte, în martie 2021, inculpatul a primit suma de 2.400 de euro de la tatăl său, care locuiește și lu­crează în Olanda, destinată construirii unui grup sanitar în locuința folosită de acesta și bunica sa, însă a pierdut suma de 7.000 lei la jocuri de noroc. (…) Din suma trimisă de tatăl său au mai rămas doar 2.000 lei, acești fiind cheltuiți de inculpat, în data de 07.03.2021, la agenția Superbet aflată în apropierea Cinema Patria din Deva”, se mai arată în dosar.Judecătoria Deva l-a con­dam­nat la mai multe pedepse pe tânărul din Deva, sentința finală fiind de 1 an, 7 luni și 10 zile închisoare cu suspendare. Cei trei tineri acu­zați pentru complicitate au fost con­dam­nați fiecare la 1 an și 3 luni de închisoare cu suspendare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura