Cuplurile longevive, premiate de edilul-şef al comunei Pui

Vineri a fost ziua care a adunat lume multă la căminul cultural din centrul comunei Pui. Veniţi cu copii şi nepoţi, vârstnicii din satele aparţinătoare şi-au petrecut sărbătoarea Sfântului Dumitru într-o atmosferă aparte, ce le-a fost dedicată, în întregime. Nu au lipsit nici oaspeţii de seamă, sosiţi de prin judeţ.
Nu mai puţin de 70 de cupluri care au trecut pragul celor cinci decenii de căsnicie au fost premiate de Victor Stoica, primarul din Pui. S-au dat plicuri cu bani, sticle de vin, diplome de fidelitate şi, nu în ultimul rând, flori. Au curs râuri de urări de bine, iar cu un „la mulţi ani” i-au întâmpinat pe sărbătoriţii „de aur” şi autorităţile venite la manifestare. Astfel, au luat cuvântul vicepreşedintele liberal, senatorul Dan Radu Ruşanu, Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii şi Mircea Ioan Moloţ, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara şi totodată, „sponsor oficial al comunei Pui”, după cum l-a numit chiar primarul. Fiind o zi cu mare însemnătate pentru calendarul ortodox, a fost oficiată şi o slujbă religioasă, lumea bucurându-se de clipele de rugăciune.
“Ne-am dorit să sărbătorim aceşti minunaţi şi venerabili oameni, ce au în spatele dumnealor mulţi ani. Mai ales de căsnicie. Un astfel de eveniment vrem să-l susţinem în continuare, aşa cum am promis, pentru că este un prilej de a mai schimba o vorbă, de a socializa şi de a petrece clipe frumoase în sânul comunităţii din care facem parte. Vreau să le mulţumesc colegilor mei din consiliul local care au fost de acord cu realizarea acestei manifestări, doresc să le mulţumesc celor care ne-au fost alături în această zi specială, precum şi invitaţilor noştri”, a subliniat primarul Victor Stoica, în alocuţiunea sa. Acesta a mai spus că e lucru mare ca un cuplu să reziste bine şi frumos, în ciuda vremurilor grele, pentru că nu e uşor să-ţi vezi copilul plecat la muncă prin judeţ sau peste graniţele ţării, cum de altfel, nu e uşor nici să faci faţă neajunsurilor şi greutăţilor de orice fel. (M. Şerban)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare