ActualitateEveniment

Cuplurile care au sărbătorit 50 de ani de căsnicie, premiate de primărie

Adriana Năstase

Municipiului Deva a organizat o festivitate de premiere a cuplurilor care împlinesc în acest an 50 de ani de la căsătorie. Festivitatea de “ziua Familiei” a avut loc, ieri, 15 mai 2022.

La bine și la greu
Zeci de seniori au venit în parcul de la poalele Cetății cu zâmbetul pe buze, dornici de a socializa, mândri că au ajuns la o asemenea performanță, 50 de ani de căsnicie. Parcă erau la prima tinerețe! Au lăsat grijile acasă și au venit la întâlnirea din parc.
Primăria municipiului Deva a săr­bătorit, după pandemie, familiile care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă și au domiciliul stabil în municipiul reședință de județ, Festi­vitatea de “Ziua Familiei” de anul aces­ta a avut loc chiar în Ziua Interna­ți­o­nală a Familiei.
Au fost premiate 85 de cupluri longevive, oameni care au petrecut o viață împreună, la bine și la greu.
„Este o mare bucurie că, după doi ani de pandemie, am reușit să ne întâlnim în Parcul Cetății, să-i sărbătorim pe cei care au împlinit 50 de ani de căsnicie. Este extraordinar. Celor mult mai tineri le spun că viața nu este un drum presărat cu trandafiri. Iată că fidelita­tea i-a adus pe acești oameni aici, ceea ce este minunat”, a declarat Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

Tombolă
Premiile pentru familiile longevive au fost de 500 de lei pentru fiecare cuplu, flori. Primăria Deva organizează un asemenea eveniment din anul 2000.Cei care au împlinit 50 de ani de căsătorie au participat și la o tombolă. Premiile tombolei au constat în 5 cine la un restaurant din Deva, 5 torturi și 10 sticle de șampanie.Edilul șef al Devei a spus cu această ocazie că municipalitatea își prețuiește seniorii. Cum au ajuns aceste cupluri la așa o performanță? Unii dintre ei au spus că dragostea i-a ținut împreună atâta timp. Alții au afirmat că e vorba de încredere și de prietenie. Este clar că au fost și perioade de certuri, cu probleme, cu boli. Dar, au reușit să treacă peste toate, să zâmbească și să meargă mai departe. Împreună.

One thought on “Cuplurile care au sărbătorit 50 de ani de căsnicie, premiate de primărie

  • Aceștia sunt cu adevărat cetățenii de onoare ai orașului!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.