Sport

Cupa Primãriilor „dribleazã” criza

11 x 1 jucatorii amatori pun mai mult suflet decat profesionistii, chiar daca nu sunt foarte tehnici

Ciprian Marinuţ

Anulată în 2008, când criza financiară nu muşcase încă România, competiţia echipelor din mediul rural renaşte în 2009, întrucât  AJF Hunedoara a obţinut 30.000 de lei finanţare de la Consiliul Judeţean.

Invitaţii pentru toţi, participă cine poate
Cupa Primăriilor la fotbal se adresează exclusiv jucătorilor amatori care nu sunt legitimaţi la nici o echipă ce activează în cadrul competiţiilor oficiale şi se organizează în cadrul programului „Luna Fotbalului Rural”. „Am trimis invitaţii şi regulamente de organizare către toate cele 56 de primării hunedorene din mediul rural şi am prelungit termenul de înscriere până în data de 13 iulie. Până azi (ieri n.r) s-au înscris 11 echipe şi sperăm să ajungem la 20 de echipe, însă nu cred că vom egala recordul din 2006, când au participat 42 de formaţii, din cauza problemelor financiare. Intenţionăm să dăm startul competiţiei în 18-19 iulie”, a declarat Sorin Ciotlăuş, secretarul general al AJF Hunedoara.

Regulament mai strict
Dincolo de organizare şi de asigurarea din fonduri de la Consiliul Judeţean a banilor pentru arbitri şi observatori, principala preocupare a AJF este legată de disputarea jocurilor într-un climat de fair-play. Grigore Macavei, preşedintele Comisiei de Arbitri, speră să nu existe nici un fel de incidente. „În teren se aplică aceleaşi legi ca la fotbalul profesionist, însă regulamentul disciplinar este mai strict, întrucât libertatea este deseori prost înţeleasă. Pentru lovirea intenţionată a adversarilor sau a brigăzii de arbitri jucătorul va primi cartonaşul roşu şi nu va mai avea drept de joc în competiţie. Sper să nu apară incidente de nici un fel şi nici situaţii în care arbitrii să fie atacaţi cu pietre pentru decizii corecte de către cei care nu cunosc cu adevărat regulamentul”, a spus Macavei.

Premii atractive
Jocul va dura 60 de minute, fiind două reprize de câte 30 de minute cu pauză de 10 minute, iar accesul jucătorilor în teren se va face pe baza actului de identitate. La final, cele mai bune echipe vor fi răsplătite cu premii atractive. Ocupanta locului I va primi trofeul transmisibil oferit de CJ Hunedoara, echipele de pe locurile II, III şi IV vor primi diplome, mingi şi echipament sportiv, iar echipa cea mai disciplinată va primi trofeul „Fair-Play”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura