Cupa Mondială de Longboard, în Pasul Vâlcan

23 iulie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Adriana Clej

După ce, începând de luni, 22 iulie şi până miercuri în Pasul Vâlcan, pe drumul judeţean DJ 664, de pe raza municipiului Vulcan, se desfăşoară cea de a treia ediţie a concursului Transylvania Downhill Pasul Vâlcan Freeride, din 26-28 iulie, tot pe acelaşi traseu din Pasul Vâlcan va avea loc cea de-a II-a ediţie a Cupei Mondiale de Longboard, din România.

Întrecerile se derulează zilnic, între orele 10.00 şi 13.00 şi 15.00 şi 18.00, iar premierea va avea loc duminică de la ora 18.30 în parcarea de la baza gondolei, respectiv zona de agrement a evenimentului.
Concursul are cinci categorii la care participanţii s-au putut înscrie, acestea sunt open, woman, junior, masters şi luge. La fiecare dintre aceste trei categorii existând trei câştigători. La cele două evenimente şi-au anunţat prezenţa peste de 130 de sportivi de pe toate continentele.
Participanţii la întreceri au la dispoziţie, în zona de agrement a evenimentului, un loc de camping cu duşuri, urcarea gratuită până la punctul de start al traseului cu gondola, mâncare, bar, rampă de skateboard, slack line, balance board şi multe altele. De altfel, tot în parcarea de la baza gondolei este amenajat magazinul Transylvania Downhill, unde se comercializează haine şi accesorii ale brandului şi echipamente pentru longboard. Din partea Kaufland este adus un cort pentru întâlnirea şi socializarea participanţilor, şi un event car pentru întreţinerea atmosferei.
Porţiunile cele mai periculoase ale traseului au fost asigurate de către echipa Transylvania Downhill cu 3.000 de baloţi de fân, 600 de cauciucuri şi 400 de metri de plasă de protecţie.
Publicul este invitat la eveniment, intrarea în zona de agrement fiind gratuită. Accesul pe partea carosabilă a DJ 664 este interzisă între orele când se desfăşoară întrecerile, dar telegondola funcţionează în acest interval orar.
Sponsorii oficiali sunt Extreme Kaufland, Crazy Wolf, Unleash.ro, Luca Longboards, VTG Design Deva, iar partenerii sunt Consiliul Judeţean, Primăria municipiului Vulcan, Activ Hunedoara şi Quartair Control.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Poliţiştii hunedoreni fac razii la lemnari

Poliţişti din judeţul Hunedoara participă alături de alţi colegi de-ai lor din ţară la o amplă operaţiune derulată de IPJ...

Accident în centrul Devei

Un bărbat de 38 de ani a fost rănit, după ce maşina pe care o conducea a fost lovită cu...

Primul termen la apel, în cazul tatălui ce şi-a abuzat sexual fetiţa

Bărbatul a fost găsit vinovat de instanţa de fond şi condamnat pentru agresiune sexuală. Mâine, joi, tatăl abuzator are primul...

Închide