Cupa Europei la judo aduce medalii junioarelor de la Deva

Nicolae Gavrea

Arena din Cluj Napoca a fost gazda unei noi etape din cadrul circuitului european, la finalul săptămânii trecute aici desfăşurându-se întrecerile Cupei Europei la judo, cu participarea unui număr impresionant de sportivi.

Printre cei prezenţi la competiţia de la Cluj Napoca au fost şi componentele SCM Deva şi ale Centrului naţional de pregătire cantonat în oraşul de la poalele Cetăţii, sportive pregătite de către Ramona Enache, Mugurel Ciuşcă şi Dan Gârbovan.
Devencele s-au aflat printre protagonistele acestui turneu şi au câştigat trei medalii. Cea mai valoroasă este cea de aur cucerită la categoria 63 de kg de către Olga Severin, care a trecut în primul tur de norvegianca Marie Stine Roesaeg, apoi a câştigat întâlnirea din semifinală cu croata Katarina Kristo, iar în finală a întâlnit-o pe Anastasiya Antipina (Ucraina), pe care a învins-o la puncte.
O medalie de argint a fost câştigată la mare luptă, în cadrul categoriei 78 de kg, de către Cristina Sârbuleţ, care a fost învinsă de o altă sportivă din România, Alexandra Mazilu. De remarcat faptul că la această categorie podiumul a fost completat de o altă sportivă din ţara noastră, pregătită la Deva, Giorgiana Miller, care a câştigat o medalie de bronz pentru clubul devean.
La categoria 44 kg, favorita întrecerii, Anna Melnik, s-a accidentat în întâlnirea din semifinala categoriei unde a întâlnit-o pe Jaime-Leigh Whitaker (Marea Britanie) şi nu a mai continuat, astfel că s-a clasat pe locul V. Alte trei sportive de la Deva au încheiat competiţia de la Cluj Napoca pe locurile V, Bianca Marton la categoria 70 kg, Anne Brebinaru la – 48 kg şi Bianca Prodan la + 78 de kg.
Delegaţia României a terminat întrecerea de la Cluj Napoca pe locul doi, cu un total de 13 medalii cucerite (3 aur, 3 argint şi 7 de bronz), clasându-se după Georgia, care a avut medalii mai valoroase la această etapă.
Pentru sportivele aflate în centrul de la Deva urmează o perioadă de pregătire pentru cea mai importantă competiţie a sezonului, Campionatele Europene de judo pentru juniori de la Sofia, capitala Bulgariei, întreceri care se vor desfăşura între 10 şi 14 septembrie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.