Campionatul Mondial de Futsal al Poliţiştilor – WISPA Transilvania 2018

Nicolae Gavrea

Circa 250 de invitaţi, poliţişti şi membrii WISPA, participă între 13 – 18 august, în judeţul Hunedoara, la ediţia din acest an a Campionatului Mondial de Fotbal în Sală al Poliţiştilor. Ceremonia de deschidere a evenimentului, defilarea reprezentanţilor din ţările participante a fost organizată, cu concursul Consiliului Judeţean Hunedoara, luni seară la Lapidariul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva. Derulată sub auspiciul aniversării centenarului, ediţia din acest an se numeste ”WISPA Transilvania 2018”.

La evenimentul care se va derula până sâmbătă, participă echipe ale poliţiştilor din 20 de ţări, de pe 4 continente. Printre ţările care sunt prezente la Deva se numără Brazilia, Canada, Italia, Irlanda, Anglia, Iordania, Norvegia, Estonia, Rusia, Belgia, Franţa, Luxembourg, Malta, Ucraina, Turcia, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, o selecţionată din Ciprul de Nord şi bineînţeles selecţionata ţării noastre. Conform protocolului au fost prezentate delegaţiile partricipante şi s-a intonat imnul naţional pentru fiecare dintre ţările participante.
Au fost prezenţi la festivitatea de deschidere Natalia Intotero, Ministrul Românilor de Pretutindeni, Mircea Bobora, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Fabius Kiszely, prefectul judeţului Hunedoara, Luc Borlon, preşedinte WISPA, Viorel Sălan senator, Sorin Vasilescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Titel Brăgaru, reprezentant WISPA România, consilieri judeţeni şi locali, primari, alţi invitaţi.
În calitate de gazdă, Mircea Bobora, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, le-a mulţumit celor prezenţi la această ediţie pentru faptul că au răspuns invitaţiei organizatorilor şi se află pentru câteva zile la noi în judeţ, invitându-i totodată pe delegaţii ţărilor participante să profite de această vizită, să cunoască şi să admire din frumuseţile judeţului nostru, vizite la obiectivele turistice importante fiind trecute în programul desfăşurării evenimentului.
De asemenea, în cuvântul său de salut, Natalia Intotero, Ministrul Românilor de Pretutindeni, i-a îndemnat pe participanţi să profite de aceste câteva zile pe care le vor petrece în România şi să se bucure de ospitalitatea care îi caracterizează pe locuitorii acestor ţinuturi pitoreşti.
Luc Borlon, preşedintele WISPA, prezent la Deva pentru această ediţie a Campionatului Mondial de Fotbal în Sală al Poliţiştilor, a ţinut să mulţumească, în cuvântul său, reprezentanţilor Consiliului Judeţean Hunedoara şi echipei de coordonare a evenimentului, pentru buna organizare şi primire a oaspeţilor veniţi de peste hotare, menţionând că a găsit aici prieteni adevăraţi, care au pus suflet în ceea ce fac.
De altfel, domnia sa a precizat că pe lângă partidele de fotbal din program sunt şi alte acţiuni pe care participanţii la această ediţie le vor desfăşura. Chiar astăzi, delegaţii vor fi prezenţi la o acţiune programată la Centrul pentru Copiii cu Dizabilităţi Orăştie, unde vor fi făcute donaţii din partea membrilor WISPA, pentru ca apoi să se continue după programul stabilit meciurile din grupe de calificare. Mâine, în sala de şedinţe de la Consiliul Judeţean Hunedoara se va desfăşura Congresul WISPA, la care vor fi prezenţi delegaţi de la toate ţările membre.
Ceremonia de deschidere a continuat cu un scurt moment folcloric susţinut de membrii Ansamblului Drăgan Muntean din Deva, cu câteva dansuri populare din zonă, iar Ovidiu Olariu a venit să interpreteze cântece din zona judeţului Hunedoara. Maestrul Pera Bulz însoţit de taragotul său i-a încântat pe cei prezenţi cu melodiile cu care a străbătut lumea în lung şi lat.
La final, participanţii la această ediţie însoţiţi de fanfara militară şi de unităţile de jandarmi şi poliţişti s-au retras cu torţele aprinse, pe un traseu de la lapidariumul din incinta muzeului devean, până la Centrul Cultural Drăgan Muntean, spre deliciul spectatorilor veniţi în număr mare să aplaude participanţii la acest eveniment.
Revenind la tradiţionalele întâlniri de futsal, poliţiştii se vor întrece în cadrul turneului mondial, la sala de la Arsenal Park din Orăştie, unde ieri au fost programate primele meciuri de fotbal, în grupele de calificare, partidele desfăşurându-se între orele 09.00 şi 13.00 şi 14.00 şi 18.00.
Sâmbătă, 18 august 2018 la Sala Sporturilor Deva, se vor desfăşura meciurile din cadrul semifinalelor şi finalelor competiţiei între orele 09.00 şi 13.00 şi 14.00 şi 18.00 pentru stabilirea clasamenului final al acestei ediţii. În cadrul reuniunii finale, când se vor decerna şi premiile pentru echipele de pe podium, va fi organizat un meci demonstrativ între câştigătoarea Campionatului Mondial de Fotbal în Sală al Poliţiştilor şi echipa deveană Autobergamo Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.