Cupa Cetăţii la gimnastică aerobică

9 mai 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ediţia din acest an a tradiţionalei compe­tiţii naţionale de gimnastică aerobică (cea de-a 23-a din istoria concursului) s-a bucurat de o participare numeroasă, 117 gimnaşti reprezentând 11 cluburi din ţară fiind pre­zenţi la startul probelor din program.De ase­menea, au evoluat la Deva şi componenţii loturilor naţionale de juniori ai României, cei care vor participa la Campionatele Mondiale de gimnastică de la Baku (Azerbaidjan).
La debutul întrecerilor din acest an a Cupei Cetăţii a fost prezent şi Eduard Novak, Minis­trul Tineretului şi Sportului, care, aflat la Deva pentru a participa la o altă competiţie sportivă, a dorit să îi salute personal pe gim­naşti, a asisat la câteva evoluţii din progra­mul competiţiei şi a oficiat două festivităţi de premiere.Este o premieră, deoarece în istoria competiţiei devene e prima ediţie la care participă ministrul de resort, însoţit de mai mulţi demnitari, printre care europarlamen­tarul Iuliu Winkler, Vetuţa Stănescu, deputat PNL de Hunedoara.
Lupta pentru locurile de pe podiumul aces­tei ediţii a fost spectaculoasă şi, datorită fap­tului că organizatorii au asigurat pentru cei mai buni, medalii, diplome, tricouri şi cupe răs­plătind astfel pe cei care au reuşit să obţină rezultate în clasamentele de la pro­bele din competiţie.
Perechea Daria Mona/Daniel Anton, care a reprezentat LPS Cetate Deva s-a clasat pe locul secund în proba perechilor mixte de la categoria a II-a iar la individual, Daniel Anton a încheiat pe un onorant loc III.
Mirela Frîncu (componentă a lotului naţio­nal de junioare) reprezentantă a clubului de­vean s-a clasat pe locul II în clasamentul probei individuale de la categoria I, unde Claudia Barna s-a clasat pe locul IV iar Ra­luca Bocşer pe locul V. La individual femi­nine, categoria seniori, Nicoleta Patrichi a câşti­gat medalia de argint, în timp ce trio-ul Raluca Bocşer/Claudia Barna/Ionela Bunea s-a situat pe locul III.
Am menţionat că la ediţia din acest an au fost prezenţi la Deva componenţii lotului naţional de juniori care au avut astfel o bună posibilitate de a-şi prezenta exerciţiile cu care vor evolua la Campionatele Mondiale de la Baku. Perechea Daria Alexandra Mihaiu (legitimată la LPS Cetate Deva) şi Augustin Branda au reuşit o evoluţie bună cu care au şanse la o clasare pe podium la mondiale ca şi colegii lor Larisa Şuiu/Vlad Siminea. Junioara Claudia Ristea a avut un exerciţiu notat cu 20.700, cea mai mare notă din concurs şi poate câştiga o medalie la Baku.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
CICLISM. Demnitar pe… bicicletă

Ministrul Tineretului şi Sportului Eduard Novak (foto) s-a aflat la Deva nu numai în calitate de demnitar la Guvernului Româ­niei...

FUTSAL. Petrişor Toniţă a părăsit-o pe Autobergamo Deva

Portarul echipei naţionale a României, Petrişor Toniţă (foto), s-a transferat la United Galaţi după ce a activat la Autobergamo Deva....

Alin Alexuc Ciurariu s-a calificat la Jocurile Olimpice

Sportivul român Alin Alexuc-Ciurariu (foto) s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce l-a învins pe polonezul Rafal...

Închide