FlashPolitica si administratie

Cum va arăta Cartierul „Deva Nouă”. Un oraș în oraș

Sorina Popa

Primarul Devei, Florin Oancea (foto), a anunțat că se pregătește construcția unui nou cartier în municipiu, „Deva Nouă”.
Noul cartier al reședinței de județ va fi construit de la zona Zăvoi și până în Cristur. Este vorba de un teren în suprafață de 900 de hectare, unde se dorește ridicarea car­tierului respectiv. Se vorbește despre acest proiect de ceva timp. De aceea, am vrut să aflăm de la edilul șef al municipiului Deva, Florin Oancea, care sunt planurile sale legate de noul cartier.

A început construcția unei grădinițe
„Va fi un oraș în oraș. Avem un teren de 900 de hectare pe care vom dezvolta această zonă. Este vorba de 34 de hectare terenul aflat în domeniul public al muni­cipiului și restul, teren privat. Va fi o extensie a municipiului și vom crea o dezvoltare urbană în 10-15 ani. Așa putem depăși 100.000 de locui¬tori în Deva, acum orașul are o populație de 62.000 de locuitori. Deva se află într-o oală, ca să spun așa. De aceea, vom construi ((Deva Nouă)) în zona 700, terenul se întinde până în Archia și Cristur. Aici vor fi case, blocuri, hypermarketuri, spital, toate serviciile necesare”, spune pri­marul Devei, Florin Oancea.

Locuințe pentru tineri
„Este deja în construcție o grădiniță aici, cu 120 de locuri, care va fi finalizată în sep­tembrie 2022. Vom mai ridica tot în Cartie­rul ((Deva Nouă)) o creșă cu 110 locuri, finan­țată prin Compania Națională de Investiții (CNI), în valoare de 4,5 milioane de euro. Lu­cră­rile vor demara anul acesta și vor fi gata în 2023. Mai avem în plan și realizarea unui bazin de înot semiolimpic, didactic și re­crea­țional, finanțat tot prin CNI. Totodată, zona va avea un parc în suprafață de 18.000 metri pătrați, locuințe ANL, pentru tinerii sub 35 de ani, locuințe pen­tru absolvenții de facultăți, un spital mu­ni­ci­pal, o biserică de cartier, o piață agroali­men­tară, o sală poli­valentă cu o capacitate de 3.000 de locuri, aceasta din urmă fiind o in­vestiție de 25 de milioane de euro. Studiul de fezabilitate pen­tru sala polivalentă este fi­nali­zat, ur­mând ca în această vară să scoa­tem la lici­tație proiectarea și execuția obiectivului.
Vom dezvolta infrastructura zonei, asigu­rând toate utilitățile necesare. Aici, bulevar­dele principale vor avea o lățime de 28 de metri, 4 benzi, 2 pe fiecare sens de circu­la­ție, trotuare, zone verzi și piste de biciclete. În prezent, în zona respectivă domiciliază pes­te 2.000 de cetățeni”, a declarat Oancea.

Ansamblul „Arsenie Boca”
„În parteneriat cu Episcopia Devei și Hu­ne­doarei, finanțăm constru­i­­rea ansamblului mă­năs­ti­resc „Părintele Arsenie Boca”, un centru pentru vârstnici, un spital paliativ și o unitate de învățământ pentru clasele 0-12. Este un proiect pe ter­men lung în care am foarte mare încredere. Rolul meu ca primar este de a pune piatra de temelie și de a genera proiecte de infra­structură. Cei care vor veni în funcția de primar vor trebui să continue ceea ce am început eu. Pentru a fi foarte bine înțeles, vreau să subliniez că avem proiecte majore de investiții în fiecare cartier al Devei. Acest concept, de extindere a orașului, vine în pa­ralel cu dezvoltarea echi­librată a fiecărui car­tier existent din mu­nicipiu.
Sunt convins că devenii vor susține și acest proiect pe termen lung al orașului, și pentru asta le mulțumesc”, a adăugat Florin Oancea, edilul șef al reședinței de județ.

 

8 comentarii la „Cum va arăta Cartierul „Deva Nouă”. Un oraș în oraș

  • Bravo.Dar pentru fetele angajate anul trecut fără examen și fără concurs pe posturi nou infintate nu ziceți nimic?
    Legea e numai pentru unii,nu i asa?

  • baliverne electorale, asa ceva costa miliarde de euro, si cine sa le locuiasca ca populatia Devei scade an de an

  • Pentru „ca să mănâncă și gura la firmele lui ceva”, că e foame mare de bani și anii „trece”!

  • Nu a realizat niciodată nimic din ceea ce a spus acest mincinos jalnic. Tic-tac, tic-tac…

  • Bravo!! Ma bucur de aceasta initiativa. Abia astept sa vad cum decurge totul.

  • Dl Primar, lasa scaunu ala directorial si iesi la pas prin Deva si printre blocuri si ai sa vezi ca ai de munca pe 50 de ani ca sa fie deva DEVA….lasa trasatul cu creta de 2 ori pe an de se blocheaza circulatia luni de zile si pune vopsea ca la Tokio, daca aia ar trebui sa traga cu creta cum faci tu de 2 ori anual….asa ca ai doar in Deva 900 de ha printre blocuri de amenajat si lucrat…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura