ActualitateFlash

Cum trăiește un milionar hunedorean la București. Florin Talpeș, fondatorul Bitdefender: „Mie îmi place să merg cu metroul, pentru că îmi place să fiu ca toți ceilalți, nu vreau să fiu izolat într-un turn”

Când spui om de afaceri în România, impresia generală este că trebuie să fie cineva cu mașină de lux, care merge la Monaco cu avionul personal. O nouă ge­nerație de antreprenori demontează însă acest mit, crede fondatorul Bitdefender Florin Talpeș, originar din Brad.

Haine scumpe, mașini la fel
„Omul de afaceri, ca percepție generală, e cineva care învârte bani, cel care vinde și cum­pără, și atunci noi asociem omul de afa­ceri cu cel care are haine scumpe, cel care epatează cu mașina foarte scumpă, cel care își petrece vacanțele la Monaco, folosind un avion personal. Astea sunt stereotipuri greșite. Cei mai mulți oameni care sunt de succes în zona antreprenorială nu sunt din categoria asta. E o generație mai modestă, ca noi toți, mie îmi place să merg cu metroul pentru că îmi place să fiu ca toți ceilalți, nu vreau să fiu izolat într-un turn ca să nu mă murdăresc. Nu, îmi place să interacționez cu oamenii, îmi plac oamenii de rând, eu sunt un om de rând, iar cei din industria high-tech așa gândesc, dar nu sunt singurii”, a spus Talpeș, în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.
Acesta crede că există o clasă de în­tre­prinzător din ce în ce mai numeroasă care gândește în acest fel. „Cheltuiesc cât e ne­cesar, în niciun caz ca să epateze, ci e vorba de nevoile lor. Evident că cineva care a avut succes poate să își permită anumite lucruri pe care alții nu pot, însă aici e vorba de care e misiunea ta în viață, cum își aduci o con­tribuție la viața comunității, banii se pot duce în multe direcții”, a afirmat el.
Fondatorul Bitdefender a mai povestit că, pe lângă faptul că merge cu metroul, îm­parte mașina cu colegii atunci când merge la serviciu sau ia taxiul: „Vreau să evit eu pro­blema de a fi eu ocupat și focalizat pe ceea ce se întâmplă în trafic”.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura