ActualitatePolitica si administratie

Cum se strâng voturile la Bucureșcii Bradului. Nu votezi cu Ghilean, nu primești indemnizația de handicap

Primarul comunei Bucureșci nu se dezminte. Mircea Ghilean se pare că nu a învățat că voturile nu se fac prin ame­nințări, ci prin realizările pe care le-ai făcut ca primar sau cu proiectele de viitor.

Dar, despre ce este vorba?
Zeci de săteni din comună sunt nevoiți să ajungă la primăria condusă de liberalul Mircea Ghilean, pentru a-și încasa banii pentru indemnizațiile de handicap sau pentru salariile asistenților celor cu dizabilități. Până aici, nimic nou.
Însă, acum, că se apropie alegerile locale, oamenii s-au plâns că sunt amenințați că, dacă nu votează cu Ghilean în 9 iunie, nu vor mai primi banii respectivi. Și, oricât de mult se încearcă să se liniștească sătenii care sunt în asemenea situație, lor tot le este frică. În anul 2024, tot ca pe vremuri fac unii campanie, din păcate!.

Aproape toată suma vine de la centru
Ce trebuie să știe persoanele cu han­dicap. Indemnizația de aproximativ 2.000 de lei o dau cei de la primărie, dar banii vin în proporție de 85 la sută de la bugetul central, de la Capitală. Primăriile trebuie să asigure 15 la sută din sumele respective.
De fapt, persoanele cu handicap depun la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Hunedoara opțiunea fie pentru indemnizație fie pentru asistent personal. Adică, se poate merge fie pe indemnizație, pe care o încasează direct cel sau cea cu handicap, sau pe varianta cu asistent personal, caz în care acesta va primi un salariu. Cu avizul de la DGASPC, persoana se duce la primărie. De la primărie va primi indemnizația sau salariul, dacă s-a optat pentru asistent personal. Primarul nu are cum să intervină în acest proces, nu are dreptul să nu achite toate aceste indem­ni­zații sau salarii, deci amenințările edilului din Bucureșci sunt apă de ploaie, iar sătenii nu ar mai trebui să pice în plasa lui. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura