ComunitatePolitica si administratie

Cum se pregătesc autoritățile pentru valul de cereri de preschimbare a permiselor auto

„Având în vedere faptul că în pe­rioada următoare se preconizează o creștere semnificativă a cererilor de preschimbare a permisului de con­ducere (peste 8.000), prefectura Hunedoara, împreună cu conducerea Serviciului Public Comunitar Regim Per­mise de Conducere și Înma­tri­cu­lare a Vehiculelor Hunedoara, vine în sprijinul locuitorilor județului prin creș­terea capacității operaționale de preluare și soluționare a cererilor de pre­schimbare a permiselor de condu­cere prin organizarea activităților cu publicul în data de 26.11.2022”, a­nunță cei de la Prefectura Hunedoara.

S-a scurtat timpul de rezolvare
Astfel, pentru reducerea în con­ti­nuare a perioadei de așteptare dintre proba teoretică și cea practică pentru ob­ținerea permisului de conducere vor fi luate în continuare unele măsuri ad­mi­nistrative. Astfel, sâmbătă – 26.11.2022, se va organiza o nouă sesiune de exa­minare pentru proba practică în mu­nicipiul Deva.
Începând cu luna august 2021, la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și În­ma­triculare a Vehiculelor Hunedoara, au fost efectuate mai multe demersuri pentru reducerea timpilor de așteptare pentru operațiunile desfășurate, în­re­gis­trându-se următoarele progrese: proba practică în vederea obținerii per­misului de conducere de la 130 de zile la 49 de zile, proba teoretică în vederea obținerii permisului de conducere de la 58 de zile la 29 de zile, ope­rațiunile de înmatricu­lare/trans­criere a vehiculelor de la 17 zile la o zi. Programările pentru preschimbarea permiselor de con­ducere se efec­tuează pe site-ul https://www.drpciv.ro pentru ghișeele din municipiul Deva sau https://hd.prefectura.mai.gov.ro pen­tru ghișeele de la punctul de lucru secundar din municipiul Petroșani.
Programările/reprogramările pentru proba practică se efectuează la ghi­șeele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și În­matriculare a Vehiculelor Hunedoara în ordinea solicitării și în limita locurilor disponibile.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura