Actualitate

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat luni, 26 iulie, o hotărâre prin care sunt propuse noi măsuri de relaxare începând de la data de 1 august.

 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat luni, 26 iulie, o hotărâre prin care sunt propuse noi măsuri de relaxare începând de la data de 1 august. Noutățile sunt legate de numărul maxim de persoane permis în cadrul evenimentelor private, activităților culturale, artistice sau sportive.

Vaccinați cu schema completă

 

Concret, CNSU propune ca de la 1 august, activitățile culturale, artistice și de divertisment să se poată desfășura în spații deschise cu participarea a cel mult 2.500 de persoane, care trebuie să poarte măști de protecție. În localitățile în care au loc aceste evenimente, incidența cumulată la 14 zile a cazurilor de coronavirus trebuie cuprinsă între 2 și 3/1.000 de locuitori, iar participanții trebuie să fie vaccinați cu schema completă, să prezinte rezultatul negativ al unui test PCR efectuat în ultimele 72 de ore sau al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore sau dovada că au trecut prin boală în ultimele 180 de zile. În localitățile în care rata incidenței cazurilor de coronavirus este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori, activitățile culturale, artistice și de divertisment în spații deschise pot fi organizate cu participarea a până la 75.000 de persoane, care trebuie să prezinte dovada vaccinării, testării sau vindecării de COVID-19.Aceleași activități se pot desfășura cu peste 2.500 de participanți, indiferent de rata incidenței din localitate, dacă toate persoanele fac dovada vaccinării cu schema completă, care să fi fost efectuată în urmă cu cel puțin 10 zile.

Copiii nu se numără

 

De la 1 august, potrivit propunerilor CNSU, la evenimentele private, precum nunțile, botezurile, mesele festive sau parastasele, pot participa cel mult 150 de persoane în spații deschise sau maximum 100 de persoane în spații închise dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și sunt respectate măsurile de protecție sanitară, în intervalul orar 5:00-2:00. Copiii cu vârste mai mici de 16 ani nu sunt incluși în calculul numărului maxim de persoane.

În localitățile cu incidență mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori, evenimentele private se vor putea organiza cu participarea a maximum 200 de persoane în spații deschise sau cu participarea a maximum 150 de persoane în spații închise, cu respectarea acelorași reguli. Evenimentele private se pot desfășura cu participarea a cel mult 300 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de 2 mp pentru fiecare persoană în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 2 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, în intervalul orar 5:00-2:00. Toți participanții trebuie să fie vaccinați anti-COVID, cu 10 zile trecute de la efectuarea schemei complete, să prezinte rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore sau dovada că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi de după confirmarea infectării cu coronavirus.

Adriana Năstase

 

 

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura