Actualitate

Cum să vă decorați locuința cu tablouri ca la muzeu

În istorie, tablourile au început ca opere de artă, expuse în muzee sau admirate la evenimente selecte, însă acum, acestea au devenit accesorii ce pot completa un design interior al unei camere în moduri cât mai moderne și vibrante. De la tablouri perzonalizate cu poza familiei până la tablouri cu diferite orașe celebre, monumente, modele abstracte sau culori accent, acestea au prins popularitate și au început să se picteze sau imprime pe diverse materiale, cadre și rame. În rândurile ce urmează, noi ne vom concentra pe tablourile canvas, material ce poate da efectul de adevărată capodoperă. Dacă vă doriți să aflați mai multe despre acest tip de tablou și să vă modernizați casa în moduri atrăgătoare, atunci rămâneți alături de noi.

Tablourile canvas sunt rezultatul unei imagini pictate sau imprimate pe pânză, ce este apoi întinsă pe un cadru de lemn, numit și șasiu. Acestea au capactiatea de a reproduce picturile în ulei sau acrilice, datorită materialului de calitate înaltă. Pânza este un material puternic și durabil. Aceasta este confecționată fie din bumbac, fie din poliester. Diferența dintre cele două tipuri de materiale este exactitatea imaginilor. Dacă aveți un artist în familie, sau poate chiar dumneavoastră sunteți pasionat de pictură, puteți încerca să compuneți singur imaginea pe canvas, sau să rugați membrul familiei să vă ajute. Însă, dacă vă doriți un tablou gata făcut, cum s-ar spune, optați pentru opțiunea imprimată. Aici intervine exactitatea imaginilor amintită precedent. Culorile imprimate pe pânza de poliester vor rămâne pe suprafața materialului, rezultând în tablouri mai vibrante. Pe când cele imprimate pe pânza de bumbac, vor fi absorbite în material, rezultând în tablouri mai rezistente. Decizia finală va rămâne la latitudinea dumneavoastră, în funcție de accesoriul pe care vi-l doriți. Cu bumbacul, veți avea un tablou mai durabil, ce se va păstra intact pe o durată lungă de timp, însă care este ceva mai scump. Iar cu poliesterul, veți avea un tablou mai vibrant, în culori atrăgătoare, însă ce se poate decolora din cauza soarelui, cu toate că este mai accesibil. Navigați mediul online pentru mai multe recomandări înainte de achiziție.

Acum că ați aflat ce este un tablou canvas, vrem să vă menționăm și faptul că puteți alege între trei tipuri de astfel de decorațiuni, și anume tablouri simple, tablouri multi-canvas sau colaje. Indiferent de design-ul interior al locuinței dumneavoastră, un astfel de tablou se va potrivi de minune în orice cameră. Fiind din pânză și întins pe cadru de lemn, pentru a-l fixa pe perete nu veți mai avea nevoie să bateți cuie. Puteți să folosiți o bandă dublă adezivă de calitate ce va lipi atent tabloul. Apoi îl puteți scoate și muta în altă parte, fără probleme. Să revenim la tipurile de tablouri. Tablourile simple sunt cele cunoscute de toți: o singură imagine este imprimată pe pânză și oferă un rezultat de milioane. Acestea sunt alegerea perfectă pentru un interior minimalist, cu detalii ordonate și aranjamente fixe. Despre tablourile multi-canvas se poate spune că sunt reprezentarea unui puzzle prin pictură. Acestea sunt rezultatul imprimării mai multor imagini ce se completează una pe alta, pe mai multe pânze și cadre, ce apoi sunt puse laolaltă. Dacă vă doriți să expuneți o imagine abstractă, acest tip de tablou este cea mai inspirată alegere. Vă veți impresiona toți musafirii cu această decorațiune. Și nu în ultimul rând, tablourile tip colaj sunt potrivite pentru cei ce își doresc să pună la loc de onoare mai multe fotografii, în același cadru. Puteți alege tablouri in varianta personalizată și face un colaj cu membrii familiei dumneavoastră. Astfel, vă veți umple camera de dragoste și căldură. Există și posibilitatea de a alege tablouri cu imagini stoc, adică predefinite. Pentru bucătărie, puteți merge pe varianta de tablouri cu fructe, legume sau chiar un peisaj de la o fermă. Pentru living sau hol, o imagine abstractă sau o atracție turistică internațională va face senzație. Iar pentru dormitor, un tablou cu un peisaj sub clar de lună vă va oferi cel mai calm somn.

Acum ajunși la final, sperăm că articolul nostru v-a servit drept inspirație pentru cele mai frumoase tablouri canvas pe care le puteți expune. Cu un astfel de element de design, nu veți da greș.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.