Actualitate

Cum să organizezi un baby shower reuşit: trucuri utile

Petrecerile baby shower reprezintă un trend relativ nou, însă care a prins foarte bine la public. La urma urmei, perioada sarcinii reprezintă un motiv de bucurie şi este o idee foarte bună să îl celebrezi în cât mai multe moduri posibile. De obicei, petrecerea de baby shower reprezintă o modalitate frumoasă de a împărtăşi cu cei dragi sexul copilului, însă nu este obligatoriu să faci acest lucru dacă nu vrei.

Dacă îţi doreşti să organizezi o astfel de petrecere şi vrei să iasă cât mai frumos posibil, iată câteva trucuri care ţi-ar putea fi de ajutor:

Alege locaţia potrivită

Există o mulţime de locaţii care se pretează pentru organizarea unui baby shower. Este esenţial să ţii cont de numărul de invitaţi, dar şi de anotimp. Dacă vei organiza petrecerea vara sau primăvara, atunci poţi opta pentru o grădină sau o terasă. Bineînţeles, dacă ai o grădină, te poţi folosi de aceasta pentru a organiza petrecerea chiar la tine acasă.

În cazul în care petrecerea are loc iarnă sau toamna, atunci poţi opta pentru un restaurant, o cafenea sau un loc similar. Din nou, există opţiunea de a ţine evenimentul chiar la tine acasă, însă trebuie să te asiguri că spaţiul este suficient de încăpător.

Optează pentru un meniu simplu

Cu siguranţă ai o mulţime de lucruri pe cap în perioada sarcinii, aşa că ultimul lucru care vrei să îţi creeze stres este meniul de la baby shower. Baby shower-ul nu este o nuntă sau un botez, aşa că nu este necesar să pui accent pe un meniu cu mai multe feluri de mâncare sau cu preparate deosebite. Este o idee mult mai bună să alegi un meniu simplu, care să fie pe placul tuturor invitaţilor. Poţi opta pentru finger food, de la aperitive şi până la preparate precum puiul crispy, buletele de caşcaval sau tartele cu legume. De asemenea, nu este absolut necesar să ai un candy bar. Poţi alege în loc de candy bar să serveşti câteva platouri cu prăjituri sau un tort.

Alcătuieşte un wish list pentru invitaţi

Toţi cei dragi vor dori să îţi facă câteva cadouri cu ocazia un baby shower. Ca să le uşurezi muncă, dar şi să te asiguri că primeşti daruri utile şi pe placul tău, poţi alcătui un wish list pe care să îl împărtăşeşti cu ei. Trece în lista de cadouri pe care ţi le-ai dori produse accesibile, astfel încât invitaţii să nu se simtă obligaţi să cheltuie sume mari de bani.

O idee inspirată o reprezintă hăinuţele pentru copii, de la treninguri pentru bebeluşi şi până la salopete pentru bebeluşi. Nu opta pentru hăinuţe care se pot purta o singură dată şi atât, ci mai degrabă orientează-te către piese versatile. Salopetele pentru bebeluşi sunt o super alegere, deoarece se pot purta la o mulţime de ocazii. Există salopete de bebeluşi ce se pot purta atât iarnă, cât şi vara, fie în casă, fie afară. Mai mult, piesele precum salopetele pentru bebeluşi se găsesc uşor, atât online, cât şi în magazine.

În afară de hăinuţe, mai poţi adăuga în wish list produse de îngrijire, obiecte pentru camera bebeluşului sau accesorii.

Planifica lucrurile din timp

Nu lasa lucrurile pe ultima sută de metri. În acest fel, te vei asigura că invitaţii îşi pot face timp pentru a participa, dar şi că nu apar surprize neplăcute ce ţin de organizare. Poţi începe să planifici o astfel de petrecere cu o lună sau două înainte. Bineînţeles, anumite detalii se vor contura în săptămânile de dinaintea evenimentului, însă cu o lună sau două înainte poţi alege locaţia şi meniul.

Cere ajutorul apropiaţilor

Perioada sarcinii este una delicată, de aceea este foarte important să ceri ajutorul celorlalţi atunci când simţi nevoia. Nu trebuie să faci mai mult decât simţi că poţi, nici să te epuizezi sau să te stresezi prea tare. Cei dragi pot prelua câteva dintre cele mai importante task-uri ce ţin de organizare, astfel încât ţie să îţi rămână timp şi pentru alte activităţi esenţiale.

Nu îţi face griji legate de ce vor spune cei cărora le ceri ajutorul. Cu siguranţă, cei ce nu au timpul sau energia pentru a prelua din sarcinile tale îţi vor spune acest lucru. Nu te jena să ceri ajutorul, indiferent de răspunsul pe care crezi că îl vei primi.

Inspiră-te din alte poveşti

Pe reţelele sociale, dar şi pe site-uri diverse poţi găsi idei minunate din care să te inspiri. Nu este nimic greşit să foloseşti experienţele frumoase ale altor persoane ca sursa de inspiraţie. Baby shower-ul tău va fi unic indiferent de ce alegi, deoarece el este despre tine şi cei dragi ţie.

Un baby shower este o ocazie minunată să celebrezi perioada sarcinii şi venirea pe lume a unui bebe alături de cei dragi. În funcţie de ccea ce simți ca ți s-ar potrivi, petrecerea de baby shower poate să se desfăşoare oricum visezi, de la locaţie şi mâncare şi până la invitaţi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.