Publicitate

Cum să cumpărați veioza potrivită pentru fiecare cameră

Atunci când cumpărați o veioză pentru orice cameră din casă, există câteva lucruri care trebuie luate în considerare, în afară de aspectul acesteia. Pentru a vă asigura că luați decizia corectă și că veți oferi cantitatea potrivită de lumină în cameră, asigurați-vă că luați în considerare următoarele sfaturi, astfel încât următoarea dvs. achiziție de veioză să vă poată oferi o iluminare caldă și confortabilă, permițând în același timp spațiul necesar pentru alte obiecte care ar trebui să fie prezente și ele pe aceeași masă.
Camera de zi
Atunci când căutați o veioză pe care să o adăugați în camera de zi, luați în considerare și aspectul acesteia. Lămpile dintr-o cameră de zi nu ar trebui să funcționeze doar pentru a asigura iluminarea sarcinilor, ci și să arate frumos și să adauge valoare estetică decorului interior general al acestui spațiu, indiferent dacă este aprinsă sau stinsă. Asigurați-vă doar că lămpile vă permit să vorbiți cu invitații, fără să vă stea în cale.

Înălțime: O înălțime ideală pentru o veioză pentru camera de zi este de 66 până la 86 de centimetri. O altă modalitate de a determina dacă înălțimea veiozei dvs. este potrivită este să vă așezați pe canapea sau pe scaunul de lângă ea. Partea de jos a abajurului lămpii ar trebui să fie la același nivel cu ochii dumneavoastră, nu mai sus.

Baza: Alegeți o veioză care are o bază stabilă. Dacă doriți să achiziționați o lampă de masă cu o bază subțire, în stil sfeșnic, asigurați-vă că este substanțial ponderată, astfel încât să nu se desprindă ușor atunci când cineva o lovește accidental.

Poziționarea: Ar trebui să existe o sursă de lumină la fiecare 3 metri sau cam așa ceva. Pentru lămpile poziționate între canapele și scaune, cel mai bine este să aibă o bază subțire sau transparentă, astfel încât conversațiile și liniile de vedere să curgă liber.

Abajur: Abajurul unei veioze nu trebuie să fie niciodată mai lat decât masa pe care este așezată. Un abajur din țesătură sau hârtie semiopacă oferă o strălucire caldă, în timp ce un abajur opac din orice material poate minimiza strălucirea, în special atunci când lampa este amplasată în apropierea televizorului. Dacă designul dvs. interior este modern, optați pentru abajururi cu tambur. Pentru casele tradiționale, alegeți-le pe cele conice.

Bec: Dacă aveți de gând să folosiți lampa pentru citit, procurați-vă un bec de cel puțin 60 de wați. Folosiți un bec cu trei căi sau un variator pentru a-i controla luminozitatea.

Stil: Uitați-vă în jurul camerei de zi și luați aminte la decorul general. Luați în considerare acest lucru atunci când vă alegeți veioza și asigurați-vă că achiziționați una care să completeze designul acestui spațiu, astfel încât să se îmbine perfect cu restul corpurilor de iluminat și mobilierului.
Dormitorul
Acordați-vă timp pentru a alege veioză perfectă pentru dormitorul dvs. Aceasta ar trebui să fie potrivită pentru a face parte din sanctuarul dvs. personal. Obțineți unghiul și înălțimea potrivite, astfel încât să existe suficientă lumină atunci când vă ghemuiți în pat pentru a vă citi cartea preferată.

Înălțime: Înălțimea potrivită pentru o lampă de noptieră depinde de înălțimea noptierei dumneavoastră. În general, o lampă de noptieră nu ar trebui să fie mai înaltă de 75 de centimetri atunci când este așezată lângă un pat înalt, astfel încât lumina să cadă pe pagină și nu în ochii dvs.

Baza: Baza lămpii ea trebuie să fie suficient de largă pentru a fi stabilă și în același timp nu prea largă încât să ocupe întreaga masă. Ar trebui să rămână loc pe masă pentru ceasul deșteptător, cartea și poate o pereche de ochelari de citit.

Poziționarea: Lampa dvs. trebuie să fie plasată aproape de perete, astfel încât să puteți așeza alte obiecte esențiale pe masă și să ajungeți ușor la acestea.

Abajur: Alegeți un abajur mic, astfel încât să nu îl loviți din greșeală atunci când vă întindeți la ceasul deșteptător. Abajururile din țesătură și hârtie sunt cele mai bune pentru o ambianță confortabilă în dormitor, în timp ce abajururile metalice pot părea reci într-un dormitor.

Bec: Achiziționați un grup de două becuri, deoarece acest lucru vă va permite să folosiți puteri diferite – unul luminos pentru citit și unul mai slab pentru relaxare.

Stil: Luați în considerare dimensiunea patului dumneavoastră. Puteți asorta un pat mare și înalt cu o lampă destul de mare, dar dacă aveți un pat jos, luați o veioză mai mică. De asemenea, este posibil să doriți să achiziționați o lampă care are un întrerupător pe cablu, astfel încât să nu trebuiască să vă întindeți când trebuie să o opriți.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura